Sexul face barbatii mai sanatosi

Barbatii care ejaculeaza in mod constant isi curata prostata si astfel au riscuri cu 30% mai mici sa sufere de cancer la prostata.
  • Publicat:
Sexul face barbatii mai sanatosi
Sexul face barbatii mai sanatosi

Activitatea sexuala regulata imbunatateste starea de sanatate a barbatilor – aceasta este ultima concluzie la care au ajuns cercetatorii. De la hipertensiune la insomnie, sexul are efecte miraculoase asupra problemelor barbatilor. Asa ca, daca iti iubesti partenerul, stii ce ai de facut!

Oamenii de stiinta din Boston sustin ca pentru barbati sexul este mai mult decat o activitate recreativa: este deopotriva si un garant al sanatatii fizice, psihice si emotionale.

Astfel, o viata sexuala sanatoasa previne si ajuta barbatii sa lupte cu:

Cancerul

Numeroase studii au demonstrat ca barbatii care ejaculeaza in mod constant isi curata prostata si astfel au riscuri cu 30% mai mici sa sufere de cancer la prostata.

Bolile cardiovasculare

Un studiu realizat la Universitatea din Queens arata ca barbatii care fac sex de mai mult de 3 ori pe saptamana isi reduc considerabil riscul de atac de inima sau accident vascular cerebral. Totodata, sexul scade tensiunea arteriala, lucru care are un impact pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare.

Stresul

O viata sexuala sanatoasa are efecte benefice asupra nivelului de stres si a starii de bine a sanatatii. Mai multe studii confirma acest lucru, dupa ce barbatii au dovedit mai multa rezistenta in fata situatiilor stresante dupa ce au facut sex. Mai mult, sexul stimuleaza eliberarea de endorfine, hormoni ce imbunatatesc starea psihica si diminueaza anxietatea.

Durerile

Tot endorfinelor secretate in urma sexului le datoreaza barbatii si si calmarea unor dureri precum migrene sau artrite. Si pot sa uite de analgezice!

Insomnia

In timpul orgasmului, corpul secreta si oxitocina, hormon ce imbunatateste calitatea somnului si elimina starile de insomnie sau alte tulburari. Numai ca uneori acesta actioneaza prea repede, nu-i asa?

Imunitatea scazuta

Mai ales pe timp de iarna, toata lumea incearca sa isi stimuleze imunitatea. O modalitate foarte eficienta si de care nu toata lumea este constienta este pe cale sexuala. O viata intima armonioasa este asociata cu un nivel ridicat al sistemului de aparare a organismului.

Acestea fiind spuse, treceti la treaba!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân