Sexul de „împăcare” e la fel de periculos precum cocaina

Deşi părerea populară despre "sexul de împăcare" este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie. El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.
Sexul de „împăcare” e la fel de periculos precum cocaina

 

Deşi părerea populară despre „sexul de împăcare” este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie. El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.
 
Seth Meyers explică de ce cuplurile aleg această activitate, şi cum vor să facă sex doar pentru emoţia puternică oferită, fără a rezolva însă şi disputa de la care a plecat totul. „Întăreşte cearta şi drama emoţională. Trebuie să vă gândiţi: Dacă ai parte de o partidă de sex nemaipomenită după o ceartă imensă, nu e logic să vrei să te cerţi din nou dacă recompensa este atât de mare?”, şi-a întrebat el cititorii blogului de psihologie.

Teoria controversată contrazice părerea generală a societăţii, care priveşte în general sexul de împăcare ca pe o activitate care opreşte sentimentele negative dintr-o relaţie, informează Daily Mail. Când cuplurile „împart emoţii negative puternice”, sexul de împăcare oferă o alternativă rapidă şi uşoară de a schimba direcţia.

De pildă, doctorul Jennifer Berman are altă opinie privind sexul de împăcare şi consideră că acesta nu numai că oferă o altă stare emoţională partenerilor dar le îmbunătăţeşte şi viaţa sexuală. Pe de altă parte, psihologul Meyers consideră că partenerii ar trebui să-şi stăpânească impulsul de a-şi rupe hainele de pe ei într-o ceartă şi ar trebui în schimb să-şi rezolve problemele cu care se confruntă, ajungând la un numitor comun.

Altfel prea multe situaţii nerezolvate se adună sub maldărul acela de haine date repede repede jos şi riscă să declanşeze veritabile crize în relaţie. 

Citeşte şi: Sex oral, ghidul practicantului sănătos

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive