Sex perfect? Obţine-l în 5 paşi!

Fiecare cuplu are propriile “tabieturi” în ceea ce priveşte arta sexului. Fie că e vorba de fantezii cu costume, fie ca e vorba de sex tandru, romantic, sau puţin mai “wild”, toţi suntem diferiţi şi avem dorinţe diferite. Şi totuşi, care e secretul unui vieţi amoroase “ca la carte”?
  • Publicat:
Sex perfect? Obţine-l în 5 paşi!

Fiecare cuplu are propriile “tabieturi” în ceea ce priveşte arta sexului. Fie că e vorba de fantezii cu costume, fie ca e vorba de sex tandru, romantic, sau puţin mai “wild”, toţi suntem diferiţi şi avem dorinţe diferite. Şi totuşi, care e secretul unui vieţi amoroase “ca la carte”?

Viaţa sexuală a cuplurilor de lungă durată, care e sistematic socotită drept „excelentă” de către acestea, are în comun, conform cercetătorilor, următoarele:

  • Amândoi vă cunoaşteţi bine şi trupul propriu şi pe al partenerului. Ştiţi ce vreţi în pat!

E surprinzător să auzi cât de des spun oamenii: „Nu sunt mulţumit de viaţa mea sexuală, dar nu ştiu de ce anume am nevoie ca să o îmbunătăţesc”. Trebuie mai întâi să ştii ce vrei ca să obţii apoi acel lucru. Fiecare ar trebui să citească măcar trei cărţi bune despre sex, să se masturbeze în mod regulat şi să atingă orgasmul de unul singur fără prea mult efort. Dacă tu nu ştii de ce are nevoie trupul tău pentru a ajunge la orgasm, cum ar putea să ştie partenerul/partenera?

  • Vorbiţi despre sex în mod regulat

Închipuie-ţi că partenerul tău ţi-ar alege cărţile pe care să le citeşti sau programele la care să te uiţi la tv. Ai sări în sus, nu? Cum să ştie el ce vrei tu acum dacă nu te întreabă? Nenumăraţi oameni acceptă această afirmaţie fără probleme. Dar dacă ai vrea să aplici aceeaşi regulă în dormitor, mulţi s-ar simţi foarte ofuscaţi. „Sexul trebuie să fie ceva spontan, instinctiv, ceva care pur şi simplu . Trebuie să vină natural”. Frumoasă idee! Păcat că în viaţa reală lucrurile nu se petrec aşa. Dacă există un lucru pe care poţi să-l faci imediat pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa sexuală, acela este să discuţi cu partenerul tău despre sex, cât de clar şi la obiect poţi!

  • Planificaţi partidele de sex şi ce aveţi de făcut ca să iasă bine

Iată ceva de care aproape toate cuplurile se tem, ca şi când ar însemna că (a) dorinţa s-a dus, (b) din punct de vedere sexual sunt tare nefericiţi de vreme ce decurg la astfel de soluţii şi (c) este oricum greu de îndeplinit. Uită clişeele acestea! Acceptă că e posibil să depui puţin efort intelectual în viaţa ta sexuală, fără să se piardă nimic din spontaneitate. Ori de cîte ori ai un gând erotic în timpul zilei, pune-l pe hârtie şi foloseşte-l ca punct de plecare. Dacă nu încercaţi în mod activ să aduceţi variaţie în viaţa voastră sexuală, o să sfârşiţi prin a face doar amorul ala chior de somn, de dimineaţă!

  • Vă stabiliţi propriile reguli şi nu vă mai pasă ce fac alţii în pat

Există două feluri de sex: manufacturat şi adevărat. Sexul manufacturat e servit la TV, în cărţi şi filme erotice. Femeile au orgasm după două sau trei mişcări ale lui; bărbaţii nu îşi pierd niciodată, dar niciodată, erecţia când au băut prea multe beri. Sexul adevărat e departe de aşa ceva. Nu există reguli universale despre ce ar trebui să le placă oamenilor în pat şi ce nu. Orice vă face pe amândoi fericiţi e în regulă. Nu vă temeţi să fiţi diferiţi de normă!

  • Nu vă fie jenă să vă dezlănţuiţi

Dacă e vorba de partenerul tău pe termen lung, de ce să-ţi fie jenă? Fii deschis(ă) la experimente şi învaţă să rişti. Destinde-te, râzi mult, lasă inhibiţiile deoparte şi imaginaţia să zboare!

Sursa: „Hot sex”, Tracey Cox

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”