Sex oral, refuz total!

Prietena mea, pe care o iubesc foarte mult, refuza sa imi faca sex oral de aproape 3 ani. Spune ca o dezgusta, desi la inceputul relatiei noastre parea ca ii place. As vrea sa pot sa inteleg asta.
Sex oral, refuz total!
Sex oral, refuz total!

O problema cat se poate de reala are un tanar a carui partenera refuza sa il mai satisfaca asa cum o facea la inceputul relatiei. Urmeaza sfaturile psihologului nostru, Emilia Potenteu.

„Prietena mea, pe care o iubesc foarte mult, refuza sa imi faca sex oral de aproape 3 ani. Spune ca o dezgusta, desi la inceputul relatiei noastre parea ca ii place. As vrea sa pot sa inteleg asta. Amicii imi spun sa caut fete pentru asa ceva, insa eu vreau cu iubita mea, nu ma vad inseland-o.”

In timp ce un procent semnificativ de cupluri practica sexul oral in mod curent, exista persoane care refuza categoric acest artificiu sexual. Iar motivul principal il constituie ideile preconcepute si neplacerile create de o igiena nesatisfacatoare. Si aici ma refer la curatarea organelor intime, chiar inaintea actului sexual.

Cu totii avem inhibitii, si toate aceste inhibitii se nasc din experienta noastra de viata. Se pare ca ceva, in trecutul vostru comun, a nemultumit-o. Si atata timp cat ea nu-si depaseste aceasta problema, insistentele partenerului nu fac decat sa-i intareasca acest refuz sau eventual, sa ii accentueze sentimentul de vinovatie sau de repulsie.

Pentru a transforma momentele intime in placere, deopotriva pentru ambii parteneri, trebuie identificate evenimentele si (sau) credintele care au adus-o aici. Discutia sincera este singura solutie.

Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ... citește mai mult
Recomandare video
Cum scăpăm de scrâșnitul din dinți. 3 exerciții simple pentru bruxism