Sex la menstruaţie: cu ce e mai bun faţă de sexul normal?

Află care sunt riscurile şi beneficiile sexului la menstruaţie.
  • Publicat:
Sex la menstruaţie: cu ce e mai bun faţă de sexul normal?
Doar pentru că eşti în perioada menstruală nu înseamnă că trebuie să pui pauză vieţii sexuale. Bineînţeles, sexul la menstruaţie vine la pachet cu un set unic de noi provocări. Pentru că nu este absolut nimic greşit să faci sex atunci când eşti la menstruaţie, apare o serie de întrebări pe care vrei să le înţelegi în acest sens, astfel încât experienţa să fie una sigură şi plăcută.

Pot face sex la menstruaţie?

Da. Deşi multe persoane se îngrijorează de acest lucru, este perfect normal. Din punct de vedere medical, nu este nimic greşit să faci sex cu o persoană aflată la menstruaţie. Bineînţeles, există câteva excepţii de care trebuie să ţii cont. În cazul persoanelor pozitive pentru hepatită, HIV sau alte boli cu transmitere sexuală, există posibilitatea de a transmite boala, în special din cauza prezenţei sângelui. Sângele din timpul menstruaţiei este diferit de cel din vene şi artere, aşadar încă există acest risc. În această perioadă, colul uterin este mai mult deschis, iar astfel creşte riscul de infectare.
 
Aşadar, dacă nu eşti convinsă de starea de sănătate a partenerului, continuă să foloseşti prezervativul.

Pot rămâne însărcinată dacă fac sex la menstruaţie?

Teoretic, da, dar situaţiile nu sunt atât de des întâlnite. Cu toate astea, dacă alegi să faci sex neprotejat atunci când eşti la menstruaţie, tot te joci cu focul: fie rişti să rămâi însărcinată, fie să contactezi o boală cu transmitere sexuală, motiv pentru care trebuie să optezi pentru o metodă de contracepţie.
 
Dacă ai un ciclu regulat, şansele sunt extrem de mici, dar nu şi inexistente. Totodată, este foarte importantă şi perioada în care alegi să faci sex atunci când te afli la menstruaţie. Mai exact, dacă faci sex spre finalul menstruaţiei, spermatozoizii pot rezista timp de cinci zile, aşadar există o mică şansă să poţi rămâne însărcinată.

Beneficiile sexului la menstruaţie

Există câteva beneficii pe care sexul la menstruaţie le oferă, iar primul pe listă este ameliorarea crampelor. Atunci când ajungi la orgasm, muşchii uterului se contractă şi, totodată se elimină endorfine, care ajută la ameliorarea durerilor. Uneori, menstruaţia te ajută chiar să fii mai excitată, iar asta pentru că în prima zi a ciclului menstrual nivelul de estrogen şi testosteron sunt scăzute, dar încep să crească începând cu ziua a treia. De asemenea, în această perioadă, vaginul este mai lubrifiat, iar astfel creşte şi plăcerea.
 
Încă un lucru pe care orice femeie îşi doreşte să-l audă este faptul că sexul poate accelera perioada menstruală, iar astfel, ultima zi să fie mai aproape decât te aştepţi, iar asta pentru că orgasmele ajută în acest sens.

Riscurile sexului la menstruaţie

Există, bineînţeles, şi câteva riscuri. Cea mai evidentă parte neplăcută este faptul că sexul în această perioadă este ”murdar”, aşadar creşte riscul ca tu şi partenerul să nu ieşiţi prea curaţi din asta. De asemenea, dacă foloseşti tampoane interne, chiar înainte de sex, este posibil ca acesta să absoarbă fluidele naturale care ajută la lubrifierea vaginului şi să devină uscat.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”