Sex anal: cum să te pregătești?

Iată cum ar trebui să te pregătești pentru o partidă de sex anal potrivit doctorilor. Ia în calcul prezența bolilor cu transmitere sexuală.
11.01.2021
Sex anal: cum să te pregătești?
Sex anal: cum să te pregătești?

33% dintre femei fac sex anal cu partenerul său, arată CDC. În ciuda acestui număr, sexul anal este extrem de comun în rândul cuplurilor heterosexuale, chiar dacă există numeroae frici și mituri cu privire la acest subiect. Iată cum ar trebui să te pregătești pentru o partidă de sex anal potrivit doctorilor.

Sex anal: Testul jucăriilor

Înainte de a trece la fapte, poți folosi o jucărie (eventual una care să imite mărimea partenerului), pe care să o lubrifiezi și să o introduci ușor, cu mișcări delicate de du-te-vino. Aceasta este o practică ideală prin care îți poți relaxa mușchii sfincterului înainte de partida de sex. Atunci când te simți confortabilă, poți încerca actul alături de partener. Nu uitați că este foarte important să comunicați. Cu cât ești mai relaxată și confortabilă, cu atât experiența va fi una mai plăcută. Femeile pot experimenta disconfort prima oară când fac sex anal, dar totul ține de cât de exitată și relaxată ești.

Folosește (mult) lubrifiant

Experții vorbesc deseori în această situație despre importanța lubrifiantului. Rectul nu are capacitatea de a se lubrifia, motiv pentru care este nevoie de puțin ajutor. Microleziunile care pot apărea în zona anală atunci când nu folosești lubrifiant pot permite pătrunderea virusurilor și bacteriilor în sistem și pot duce la apariția infecțiilor.

Ia în calcul bolile cu transmitere sexuală

Pentru că tot am adus în discuție infecțiile, sexul anal poate răspândi aceleași boli cu transmitere sexuală de care ne lovim atunci când facem sex vaginal. De data aceasta însă, infecția este în rect, unde medicul ginecolog nu va știi dacă să te testeze sau nu. Te poți confrunta cu HPV, herpes, sifilis și chiar heptatia A și B. Întotodeauna folosește prezervativul.

Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul