Schimbarea vibratorului: ce se întâmplă dacă nu o faci la momentul potrivit

Trecerea timpului poate afecta calitatea și siguranța materialului, cât și partea electronică. Mai mult, există câteva riscuri la care nu trebuie să te expui.
30.05.2021
Schimbarea vibratorului: ce se întâmplă dacă nu o faci la momentul potrivit
Foto: shutterstock

Unele dispozitive trebuie înlocuite după o anumită perioadă de timp, iar printre acestea se numără și vibratoarele care sunt similare unor ustensile de bucătărie sau unei periuțe de dinți: folosit prea des și pentru prea mult timp, nu mai funcționează corespunzător. Unele dintre ele rezistă câteva luni, în timp ce altele câțiva ani, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii loială unei singure jucării o viață-ntreagă. Trecerea timpului poate afecta calitatea și siguranța materialului, cât și partea electronică. Mai mult, există câteva riscuri la care nu trebuie să te expui.

Plasticul se poate deteriora

O jucărie sexuală cumpărată în urmă cu 10 ani cu siguranță nu mai este la fel de sigură precum una cumpărată recent. Materialul din care este confecționată contează foarte mult, pentru că acesta determină și durata de viață a produsului. Jucăriile din silicon de exemplu, dacă sunt îngrijite corespunzător, pot rezista mult timp și nu se vor degrada decât dacă sunt expuse altor siliconi- lubrifiant, prezervative.

Materialele poroase găzduiesc bacterii

Daă nu sunt curățate corespunzător, riști apariția bacteriilor și fungilor. Aceasta este o problemă des întâlnită la jucăriile sexuale cu o contaminare în cruce de la folosirea lor pentru sexul anal, apoi cel vaginal, ceea ce poate duce la schimbări ale secreției vaginale, o potențială infecție urinară sau alte iritații. Materialele non-poroase precum silicon, sticlă, metal nu reprezintă un motiv de îngrijorare, deoarece orice urmă de bacterie poate fi îndepărtată cu ușurință.

Se poate strica motorul

Vibratoarele sunt electronice, ceea ce înseamnă că similar unui aparat de ras, telefon sau alt produs electronic se pot strica. Poate că bateriile nu mai operează consistent, motorul nu mai funcționează sau din cauza utilizării frecvente apar defecțiuni la butonul de pornire, intensitate etc.

Nu mai oferă aceeași plăcere

După o perioadă îndelungată de timp, dacă vibratorul nu mai funcționează ca la început, nu ți se garantează că plăcerea va fi la fel de intensă. Este exact ca în cazul sexului: dacă adopți numai poziția misionarului, pasiunea dispare.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras