S.O.S.! De ce fac copiii sex?

Copiii sunt influentati de televizor in timpul cresterii si isi manifesta dorinta de a imita.
  • Publicat:
S.O.S.! De ce fac copiii sex?
S.O.S.! De ce fac copiii sex?

Ce-i determina pe adolsecenti sa-si inceapa viata sexuala inainte ca organismul lor sa fi atins maturitatea? Multi parinti cred ca singurul motiv este invazia de materiale cu continut erotic difuzate de posturile de televiziune, insa oamenii de stiinta ar mai adauga cateva motive: stima de sine scazuta, conflictele cu parintii, rezultatele scolare slabe. Toate acestea pot crea confuzie in mintea unui adolescent, care nu vede nimic in neregula in a face sex inainte de a implini 15 ani.

Potrivit autorilor studiului Wisconsin Study of Families and Work, in cadrul caruia a fost analizat comportamentul a 146 de fete si 127 de baieti cu varstele cuprinse intre 13 si 15 ani, din totalul de 273 de adolescenti, 15% au facut sex – fie vaginal, fie oral.

Care este profilul unui copil activ sexual?

Cercetatorii au reusit sa surprinda si profilul comportamental al unei tinere sub 15 ani, activa din punct de vedere sexual: isi petrece cea mai mare parte a timpului in fata televizorului, are o parere destul de proasta despre sine (pe care o recunoaste sau nu), nu se intelege cu parintii, in multe cazuri are un singur parinte sau are un parinte vitreg, prezinta simptome de ADHD si dezinteres fata de activitatea scolara.

In ceea ce-i priveste pe baieti, cei care si-au inceput  viata sexuala inainte de 15 ani au aceeasi pasiune pentru televizor si parere proasta despre propria persoana, prezinta semne de ADHD si ODD (tulburare de opozitie, caracterizata printr-un comportament sfidator) si relatii incordate cu parintii.

Televizorul da startul la sminteala

Una dintre caracteristicile acestor copii are un rol semnificativ mai mare decat celelalte in aparitia comportamentului erotic de la o varsta frageda: cantitatea mare de timp petrecuta in fata televizorului.

Din acest motiv, specialistii sunt de parere ca prin intermediul televiziunilor se poate face ceva pentru a preveni aceste dezastre: reducerea frecventei de difuzare la ore accesibile copiilor a programelor erotice sau cu mesaje subliminale pe care acestia le-ar putea percepe ca atare si cresterea frecventei de difuzare a programelor cu continut educativ, care sa le atraga atentia celor mici asupra consecintelor ce decurg din adoptarea unor practici specifice adultilor.

In plus, rolul parintilor in educarea copiilor si in formarea comportamentului acestora este decisiv. Se stie ca atunci cand izbucnesc conflictele in familie, cei mici sunt lipsiti de discernamant si au tendinta de a actiona in ciuda adultilor, dintr-un spirit de razbunare, fara insa a se gandi prea mult la consecinte.

Parintii ar trebui sa fie primii care sa se preocupe de educarea propriilor odrasle. Ei nu trebuie sa lase aceasta sarcina doar in seama profesorilor de la scoala.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Forum sex: Chinul histerectomiei
Forum sex: Chinul histerectomiei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”