Relaţia toxică: cum ieşim din ea?

Relaţia “toxică” este resimţită de ambele părţi: dintr-o parte se resimte insuficienţa implicării şi atenţiei partenerului, pe de altă parte, celălalt partener resimte sufocare şi presiune într-o direcţie pe care nu şi-o doreşte!
  • Publicat:
Relaţia toxică: cum ieşim din ea?
Relaţie toxică

Să nu ne grăbim să ridicăm piatra împotriva unei cititoare care se zbate într-o relaţie dăunătoare ei. Câte dintre noi nu am făcut asta măcar o dată în viaţă? Psihoterapeutul Emilia Potenteu are sfaturi pentru ea.

„Simt că sunt într-o relaţie toxică, din care nu am cum să ies. De aproape 9 luni sunt cu acest bărbat care din când în când îmi spune că nu ştie dacă mă iubeşte şi că nu vrea de fapt o relaţie, ci vrea să aibă libertatea de a cunoaşte şi alte persoane. Eu cedez rapid, îi spun că nu pot trăi fără el şi reîncepem o legătură mai mult sexuală până la următorul lui anunţ precum cel de mai sus.”

Relaţia „toxică” este resimţită de ambele părţi: dintr-o parte se resimte insuficienţa implicării şi atenţiei partenerului, pe de altă parte, celălalt partener resimte sufocare şi presiune într-o direcţie pe care nu şi-o doreşte! Neputinţa de a trăi fără o persoană, chiar dacă aceasta nu ne oferă nimic din expectaţiile şi nevoile noastre, seamănă mai degrabă cu o dependenţă obsesivă decât cu dragostea.

Iar dependenţele nu au nici un viitor sănătos sau benefic! Trebuie identificate golurile emoţionale pe care se pliază această dependenţă, analizate şi echilibrate. Toate aceste demersuri se fac cel mai bine, în cadrul unei psihoterapii, alături de un specialist.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

Citeşte şi: Elimina oamenii toxici din jurul tau!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Tocurile cresc satisfacţia sexuală?
Tocurile cresc satisfacţia sexuală?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân