Reducerea TVA la prezervative, propusa de un candidat al Aliantei PSD+PC

Victor Negrescu, candidat din partea Aliantei PSD+PC pentru Camera Deputatilor in colegiul 10 din Capitala propune reducerea TVA la prezervative, initiativa "care se doreste sa ia in considerare viata din ce in ce mai activa a cetatenilor, dar si aspectele medicale pe care le implica".
  • Publicat:
Reducerea TVA la prezervative, propusa de un candidat al Aliantei PSD+PC
Reducerea TVA la prezervative, propusa de un candidat al Aliantei PSD+PC

Victor Negrescu, candidat din partea Aliantei PSD+PC pentru Camera Deputatilor in colegiul 10 din Capitala propune reducerea TVA la prezervative, initiativa „care se doreste sa ia in considerare viata din ce in ce mai activa a cetatenilor, dar si aspectele medicale pe care le implica”.

Victor Negrescu considera ca reducerea TVA la prezervative se inscrie in seria de propuneri „care iau in considerare viata din ce in ce mai activa a cetatenilor, dar si aspectele medicale pe care le implica”, se arata intr-un comunicat de presa al candidatului PSD, remis, miercuri, MEDIAFAX.

El arata ca motivatiile acestei propuneri sunt date de statisticile ingrijoratoare , si anume ca in Romania exista 25.000 de cazuri de HIV / SIDA, 70 % dintre bolnavi sunt tineri si in fiecare an au loc 160.000 de avorturi, dintre care 10 % sunt in rândul tinerelor de 15 – 19 ani.

„Trendul ascendent inregistrat de aceste statistici, coroborat cu faptul ca media europeana a TVA la prezervative este de 10%, m-au determinat sa aduc pe agenda publica o astfel de propunere. Promovarea unei astfel de initiative va contribui nu doar la protejarea cetatenilor de riscuri inutile, ci va dovedi ca stim sa ne adaptam ca societate la ritmul alert de viata pe care il are populatia”, precizeaza Negrescu.

El mai mentioneaza ca „propuneri ca introducerea transportului in comun pe timp de noapte, crearea unui Birou al Cetateanului pentru dezbaterea si promovarea initiativelor legislative sau reducerea TVA la prezervative sunt generate de nevoile reale ale cetatenilor, pe care politicienii trebuie sa le rezolve”, si anunta ca va face lansarea acestei initiative joi.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Starneste barbatii din jurul tau!
Starneste barbatii din jurul tau!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân