Poți face sex dacă alăptezi?

Există numeroase lucruri pe care trebuie să le ajustezi în perioada de recuperare după ce naști și, cel mai probabil îți pui întrebarea dacă poți face sex dacă alăptezi.
  • Publicat:
Poți face sex dacă alăptezi?
Foto: shutterstock

După ce faci un copil, viața sexuală se schimbă complet. Există numeroase lucruri pe care trebuie să le ajustezi în perioada de recuperare după ce naști și, cel mai probabil îți pui întrebarea dacă poți face sex dacă alăptezi. Răspunsul este cât se poate de simplu: da, poți.

Sexul și alăptatul: poți face sex dacă alăptezi?

Da, sexul este permis în perioada alăptării, mai ales că această practică nu afectează calitatea sau cantitatea laptelui. Multe proaspete mămici se confruntă cu o reducere a libidoului în această perioadă și chiar uscăciune vaginală, dar aceste schimbări nu sunt permanente. Trebuie doar să fii deschisă față de partenerul tău și să îi spui care îți sunt dorințele. Iar în privința uscăciunii vaginale, nu trebuie să îți faci probleme, pentru că poți folosi un lubrifiant care să te ajute în acest sens.

În perioada alăptării cu siguranță există câteva schimbări fizice care apar, mai ales că hormonii joacă un rol important în capacitatea de a alăpta, dar și când vine vorba de modul în care îți este afectată viața sexuală. Oxitocina, hormonul care ajută lactația este același hormon care joacă un rol important în atingerea orgasmului și a sentimentului de conexiune cu partenerul.

Bineînțeles, sexul în perioada alăptării poate fi puțin diferit față de cum erai obișnuită, dar comunicarea cu partenerul este în continuare esențială.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: