Pierderea virginității – cum se modifică vaginul, sânii sau penisul

  • Publicat:
  • Actualizat:
Pierderea virginității - cum se modifică vaginul, sânii sau penisul
Sursa foto: Shutterstock

Pierderea virginității poate aduce unele schimbări în corpul tău pe care e bine să le cunoști, fie că ești fată sau băiat. Printre acestea se numără sensibilitatea la nivelul sfârcurilor, flexibilitatea vaginului și ruperea frenului prepuțial sau „ața penisului”, așa cum este denumită popular.

Află mai jos ce simptome apar după începerea vieții sexuale.

Ce schimbări apar după ce îți pierzi virginitatea

Prima întrebare la care orice fată se gândește înainte de primul contact sexual este dacă acesta va fi dureros. Dacă partenerul este atent și răbdător, dacă există preludiu și poziția sexuală este una corectă (este de preferat poziția misionarului pentru început), durerea este inexistentă. Cel mult vei resimți un ușor disconfort la penetrare, având în vedere că este prima dată când corpul tău „va primi un străin” în interior.

Nu uita de prezervativ, care te ferește de o sarcină neplanificată sau o boală cu transmitere sexuală. Firește că poți rămâne însărcinată încă de la primul contact sexual dacă nu te protejezi și ejacularea are loc în interiorul vaginului.

După dezvirginare, vaginul devine mai elastic, labiile și clitorisul se măresc

Pierderea virginității poate aduce cu sine modificări la nivelul vaginului, care devine mai elastic și flexibil, pregătindu-se astfel pentru următoarele contacte sexuale pe care le vei avea. Vei observa că înainte de actul sexual „te vei umezi”, adică vei avea niște secreții care au rolul de a lubrifia vaginul și de a ușura pătrunderea penisului.

Apoi este foarte probabil ca, după pierderea virginității, clitorisul să își mărească volumul, ca răspuns la excitația sexuală. Acesta revine însă la forma normală odată încheiat actul sexual sau la câteva ore după.

Sfârcurile sunt mai sensibile la atingere după pierderea virginității

De asemenea, după pierderea virginității ai putea constata că sânii tăi devin mai fermi în timpul actului sexual, dar și ulterior, datorită dilatării vaselor de sânge din această zonă erogenă.

Tot ca urmare a excitației sexuale și, implicit, a creșterii volumului de sânge în țesuturi, sfârcurile sunt mai sensibile la atingere, labiile se măresc, tensiunea arterială poate crește, la fel și ritmul cardiac.

Un aspect pozitiv după pierderea virginității este că pielea ta va fi mai luminoasă și acneea se ameliorează, ca urmare a îmbunătățirii circulației sanguine, dar și a producerii de serotonină și oxitocină, așa-numiții hormoni ai fericirii.

Ruperea „aței penisului”

În cazul băieților, pierderea virginității poate însemna ruperea frenului prepuțial, adică acea „ață a penisului”, cum este denumită popular. Însă nu se întâmplă asta în toate cazurile.

În afara acestui aspect, penisul nu va crește și nici nu se va micșora, dezvoltarea organelor genitale depinzând strict de sistemul endocrin și fiind influențată de factori genetici, de mediu sau de nutriție, potrivit planificaneprevazutul.ro.

Sângerarea după pierderea virginității

E posibil ca primul contact sexual să amâne puțin menstruația, ca urmare a „activării hormonale”, dar nu trebuie să te îngrijorezi, dacă te-ai protejat cu prezervativ sau ai luat pilule contraceptive. Dacă, totuși, menstruația întârzie mai mult de 10 zile, o vizită la medic este mai mult decât indicată, pentru a exclude varianta unei sarcini nedorite sau a altei afecțiuni ginecologice!

Trebuie menționat că dezvirginarea poate fi asociată și cu mici sângerări vaginale, ca urmare a ruperii himenului, dar nu este cazul să te îngrijorezi, pentru că este un lucru absolut firesc. Totuși, dacă sângerarea persistă sau devine abundentă, fuga la medicul ginecolog!

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor