Orgasmul uscat: ce este şi care sunt cauzele

Orgasmul uscat se află în strânsă legătură cu depozitul de lichid seminal. Iată ce este el mai exact şi care sunt cauzele.
  • Publicat:
Orgasmul uscat: ce este şi care sunt cauzele
FOTO: 123rf.com / Orgasmul uscat: ce este şi care sunt cauzele

Orgasmele uscate sunt cele care au loc fără ejaculare. Mai exact, penisul nu elimină lichid seminal aşa cum se întâmplă de obicei. Există câteva posibile cauze ale orgasmului uscat, unele dintre ele sunt temporare, în timp ce altele sunt de lungă durată sau permanente. În sine, orgasmele uscate nu reprezintă un lucru îngrijorător, dar în principiu necesită tratament, mai ales că în cazul unei persoane care se simte ruşinată să discute această problemă cu partenerul, poate cauza probleme la nivel mental. De asemenea, poate fi afectată şi capacitatea de a avea copii. Pentru tratament, indicată este vizita la cabinetul specialistului, care va oferi şi diagnosticul şi va identifica cauzele.

Orgasmul repetat, unul dintre factori

Orgasmele repetate afectează depozitul de lichid seminal. Atunci când ai orgasme multiple într-o perioadă scurtă de timp, se ajunge la orgasmul uscat. Corpul are nevoie de timp pentru a reumple depozitul de lichid seminal, dar acest lucru diferă de la o persoană la alta. Lichidul seminal în cazul unor indivizi se ”regenerează” mai repede decât în cazul altora, dar corpul ar trebui să producă mai mult lichid seminal după câteva ore de pauză sau de odihă.

Orgasmul uscat: posibile cauze

Problemele genetice. Unele persoane nu produc atât de mult lichid seminal pentru ejaculare, ceea ce poate reprezenta o problemă genetică. În acest caz, nu există nicio problemă de sănătate.

Deficitul de testosteron. Nivelul scăzut de testosteron poate contribui la reducerea ejaculării, în special în cazul persoanelor înaintate în vârstă, când nivelul de testosteron suferă un declin. De asemenea, această situaţie mai este întâlnită şi în cazul indivizilor care suferă de un dezechilibru hormonal.

Blocajele. Probleme ale orgasmului uscat mai pot apărea şi atunci când există un blocaj în uretră, un mic tub prin care lichidul seminal trece în timpul ejaculării. Acest lucru se întâmplă atunci când este prezent un chist sau lichidul seminal rămâne blocat şi nu poate părăsi corpul.

Intervenţii chirurgicale. Orgasmele uscate pot fi o posibilă complicaţie a unei intervenţii chirurgicale care a avut loc în apropierea penisului. O persoană care face o intervenţie de îndepărtare a prostatei, vezicii sau ganglionilor limfatici de la nivel inghinal, nu mai produce lichid seminal sau nu mai poate ejacula. Aceste intervenţii pot afecta sistemul muscular şi nervos, care joacă un rol extrem de important în ejaculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân