Orgasme ”proaste”- cercetătorii au descoperit de ce nu mai simţi plăcere

Orgasmele nu sunt întotdeauna ”prietenoase” şi intense. Iată ce au descoperit cercetătorii.
  • Publicat:
Orgasme ”proaste”- cercetătorii au descoperit de ce nu mai simţi plăcere
FOTO: 123rf.com / Orgasme ”proaste”- cercetătorii au descoperit de ce nu mai simţi plăcere

Cu siguranţă ai avut parte măcar o dată de o partidă de sex nu tocmai pe placul tău. Fie ai fost prea obosită, stresată, fie nu erai 100% atrasă fizic de persoana cu care te aflai în pat. Se pare că cercetătorii au identificat în aceste situaţii ”orgasmul prost”.

Într-un nou studiu publicat în Arhivele Comportamentului Sexual, cercetătorii au explicat ce presupune, de fapt, orgasmul prost, dar şi motivele pentru care multe persoane îl experimentează. Aşadar, ce presupune orgasmul prost?

Există orgasme nu tocmai plăcute, de care poate nici nu te-ai bucurat şi care poate avea un impact negativ în relaţie, atât din punct de vedere sexual, cât şi al sănătăţii psihologice, sugerează un studiu care s-a concentrat asupra datelor obţinute de la 726 de participanţi.

Motive pentru care ai ”orgasme proaste”

În primul rând, trebuie să lămurim că aici este vorba de orgasmele pe care le obţinem în urma partidelo de sex. Autorii studiului au vrut să vadă ce se întâmplă cu o persoană atunci când ajunge la orgasm în timpul sexului, dar şi care sunt motivele pentru care nu s-a putut bucura de orgasm. Se pare că unul dintre motivele descoperit de autorii studiului are legătură cu sexul pe care-l faci pentru a evita un anumit conflict. De exemplu, poate că nu ai dispoziţia necesară de a face sex cu partenerul, dar totuşi ajuni în pat cu acesta pentru a nu vă certa, iar în momentul în care ajungi la orgasm, plăcerea nu mai este la fel de intensă.

Un alt motiv ar fi acela că te simţi obligată să ajungi la orgasm.

”Cercetarea arată că presiune de a avea orgasm poate duce la stres sau alte efecte negative”, notează cercetătorii. ”De exemplu, femeile şi bărbaţii au început o partidă de sex de cele mai multe ori pentru că s-au simţit obligaţi şi şi-au dorit ca sexul să se simtă bine pentru ambii parteneri”, adaugă cercetătorii.

Un alt motiv pentru care orgasmele nu sunt tocmai plăcute are legătură cu afecţiunile de sănătate care interferează cu plăcerea sexuală. De asemenea, putem vorbi şi de lipsa unei conexiuni mentale.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”