Orgasm pana la adanci batraneti

Un ginecolog francez, zece femei disperate si o injectie in vagin – iata coordonatele experimentului care prefigureaza revolutia sexualitatii: vitalitatea prelungita a punctului G.
  • Publicat:
Orgasm pana la adanci batraneti
Orgasm pana la adanci batraneti

Un ginecolog francez, zece femei disperate si o injectie in vagin – iata coordonatele experimentului care prefigureaza una dintre cele mai mari reusite ale medicinei sexualitatii – vitalitatea prelungita a punctului G.

Autoarea experimentului este doctorita Marie-Claude Benattar, impresionata de lacrimile multor femei care ii marturisesc ca nu mai simt nici un fel de satisfactie sexuala dupa nastere sau la menopauza. Sa fie oare lipsa dorintei, sa fie pierderea tonicitatii tesuturilor sau deficitele hormonale? Raspunsul este simplu: cate putin din toate.

Pana acum, singurele remedii cat de cat functionale erau substantele lubrifiante, cu limite insa si fara capacitatea de a readuce intotdeauna placerea in momentul penetrarii. Se vorbeste mult si despre Viagra feminina, dar nimeni nu garanteaza placerea dupa pilula.

Resuscitarea punctului G

Medicul francez s-a gandit sa le redea pacientelor placerea intr-un mod diferit, adica sa lucreze direct pe zona responsabila de extaz. Pe Marie-Claude au inspirat-o studiile despre punctul G care spun ca orgasmul vaginal este pana la urma rezultatul stimularii micului tesut erectil situat intre uretra si vagin. Stimulare, stimulare, dar trebuie sa fie ceva de stimulat… Pentru ca o data cu trecerea timpului zona se atrofiaza la fel ca toate partile moi ale organismului.

Tratament cu acid hialuronic

Marie-Claude a convins zece femei sa accepte un tratament inedit: injectarea de acid hialuronic in puncul G care mentine volumul zonei si o face perfecta pentru stimulare. Doctorita recunoaste ca au inspirat-o tratamentele similare pentru riduri si incontinenta urinara.

Substanta este secretata de organismul uman, este foarte bine tolerata si se pare ca, injectata la locul potrivit, face minuni. Cel putin asta au spus opt din cele zece frantuzoaice, care au recunoscut ca viata lor sexuala s-a tranformat spectaculos. Sa fie tratamentul eficace, sa fie placebo? Doar timpul si studiile aprofundate vor da verdictul asupra tratamentului de prelungire a orgasmului pana la moarte.

Istoricul „prostatei feminine”

Primul barbat care a intuit existenta unei mici zone erectile feminine in proximitatea uretrei a fost doctorul De Graaf, aflat in slujba medicinei secolului al XVIII-lea. Dupa inca o suta de ani, ginecologul american Jean-Claude Skenes descria existenta micilor glande care astazi ii poarta numele.

Studiul a fost scris inainte ca omul de stiinta german Von Graffenberg sa vorbeasca de un punct strategic al placerii feminine, pe care l-a botezat punctul G. In ciuda evidentelor, punctul G a fost denigrat si multi chiar i-au negat existenta.

Astazi, se estimeaza ca acest punct este de fapt o zona mai mult sau mai putin intinsa, capabila sa-si maresca volumul atunci cand este stimulata. Ea secreta chiar si un lichid in timpul contractiilor produse de orgasm. Nu este de mirare ca Federatia Internationala a Anatomopatologilor a numit punctul G prostata feminina.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sex breaking news
Sex breaking news
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân