Orgasm in timpul nasterii? Da, este posibil!

Debra Pascali-Bonaro, expert in nasteri precizeaza ca o femeie se poate bucura de orgasm chiar si in timpul nasterii.
  • Publicat:
Orgasm in timpul nasterii? Da, este posibil!
Orgasm in timpul nasterii? Da, este posibil!

Desi ne-am obisnuit sa numim nasterea unui copil “chinurile facerii”, afla ca se poate si altfel. Atat de altfel, incat poti avea chiar orgasm! Specialistii spun ca tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi si sa te gandesti la placere, si nu la durere. 

Nasterea orgasmica

Cand informatia ca nasterea poate declansa un orgasm a fost scoasa la lumina, multe femei si chiar reprezentanti ai personalului medical au fost luati prin suprindere. Si totusi, aceasta se bazeaza pe un numar destul de mare de cazuri.

In ianuarie anul acesta, una dintre televiziunile americane a prezentat in premiera mult-asteptatul documentar intitulat “Nasterea orgasmica”. Prin informatiile prezentate, filmul traseaza o linie clara intre partea medicala si opiniile emancipate privind nasterea.

Debra Pascali-Bonaro, expert in nasteri si autorul acestui documentar, spune ca filmul incearca sa evidentieze posibilitatea de a alege. O femeie nu trebuie neaparat sa sufere in timpul nasterii.

Ea se poate bucura de moment. Iar acesta este chiar obiectivul Debrei: sa le invete pe femei sa se detensioneze si sa simta placere atunci cand aduc un copil pe lume in masura in care acest eveniment poate conduce chiar la un orgasm.

Nasterea orgasmica nu e tocmai inexplicabila
Femeile care au experimentat o nastere orgasmica spun ca au simtit senzatii placute in timpul iesirii bebelusului, total opuse sfortarii si durerii. In aceste cazuri, deplasarea bebelusului dinstre uter, prin vagin si apoi afara, le-a creat senzatii fascinante.

Unele persoane nu sunt deloc suprinse de acest lucru pentru ca, pana la urma, copilul vine pe lume pe acelasi traseu prin care penisul executa penetrarea in timpul actului sexual.

In plus, in timpul sarcinii, respectiv al nasterii, au loc modificari la nivel hormonal. Mai exact, prolactina, oxitocina si beta-endorfinele cresc, corpul eliberand astfel molecule ce provoaca o stare de bine.

Cum e posibil asa ceva?

Pentru a avea parte de o nastere orgasmica, femeia trebuie sa beneficieze de toata atentia personalului medical, in multe cazuri fiind recomandata si prezenta partenerului.
Astfel, o femeie insarcinata are nevoie de mangaieri, de masaj, sa fie sarutata si sa stea in pozitii in care se simte comod.

Contractiile pot fi resimtite mai usor in pozitia sezut, ghemuit sau in genunchi, in timp ce partenerul o sustine si ii maseaza abdomenul.

Atingerile blande sunt foarte importante pentru ca ofera senzatii de confort si de liniste femeilor ce trec printr-o astfel de experienta. Orgasmul poate fi atins si prin nasterea in apa.

Tu crezi ca este posibil orgasmul in timpul nasterii?
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cele mai socante practici sexuale
Cele mai socante practici sexuale
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”