Obsesia sexului anal

Despre dorinţa arzătoare a bărbaţilor de a face sex anal ne vorbeşte astăzi psihologul consultant al revistei "Ce se întâmpla, doctore?", Emilia Potenteu. Lămurim astfel enigma uneia dintre cititoarele noastre care ne-a scris pe adresa redacţiei.
Obsesia sexului anal

Despre dorinţa arzătoare a bărbaţilor de a face sex anal ne vorbeşte astăzi psihologul nostru, Emilia Potenteu. Lămurim astfelenigma uneia dintre cititoarele noastre care ne-a scris pe adresa redacţiei.

Vă deranjez cu o întrebare delicată, dar pe care atât eu, cât şi multe dintre prietenele mele o împărtăşim. De ce sunt bărbaţii atât de obsedaţi, cred că acesta este cuvântul, de sexul anal?

Beneficiile acestei practici intime, în cadrul cuplului stabil şi funcţional, se referă la exploatarea unor plăceri aparte, la consolidarea legăturii dintre parteneri, precum şi la degrevarea de grijile contraceptive, încurajând astfel o viaţă sexuală bogată şi lipsită de frustrări.

Dincolo de toate acestea şi femeia modernă pare a fi atrasă în mod instinctiv de sexul anal, iar acest lucru este, din multe puncte de vedere, îmbucurător deoarece diversitatea în plan sexual şi lipsa de false pudori stimulează viaţa de cuplu. Totuşi plăcerea reprezentată de sexul anal nu este una generală.

Acesta poate fi acceptat în funcţie de mentalitate, de experienţă sexuală, de gradul de funcţionalitate a cuplului, de chimia dintre parteneri, precum şi de nevoile subliminale ale fiecărui partener în parte. De exemplu, pentru bărbat plăcerea penetrării anale are odată o componentă fizică, pur sexuală, dar mai ales o componentă psihologică legată de sentimentul acut al posesiunii.

Pentru femeie, penetrarea anală necorelată cu o stare de încredere în partener şi în propria persoană perturbă considerabil echilibrul forţei vitale din corp, putând avea efecte psihice dramatice.

În concluzie, preferinţa bărbaţilor pentru practica regulată a sexului anal cu partenera indică o dorinţă acută de dominare şi impunere prin forţă, coroborată cu incapacitatea acestuia de iubire şi empatie emoţională.