Mituri despre sex la 40 de ani!

40 poate fi noul 30, dar având în vedere concepţiile greşite despre sexualitate şi dorinţa femeilor după o „anumită vârstă”, ai crede că 40 e noul 80!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mituri despre sex la 40 de ani!

40 poate fi noul 30, dar având în vedere concepţiile greşite despre sexualitate şi dorinţa femeilor după o „anumită vârstă”, ai crede că 40 e noul 80! Fie că e vina spoturilor de publicitate, care promovează femeile sexy ca fiind „perfecte”, fie faptul că în toate filmele actriţele sunt tinere şi foarte machiate, cert este că femeile peste 40 de ani au devenit un fel de „tabu” în ceea ce priveşte sexul.

Iată 4 mituri greşite despre acest subiect!

Pe măsură ce îmbătrâneşti, nu mai ai nevoie de sex

Odată ce ai avut copii, poate fi destul de greu să te întorci la activitatea sexuală dinainte. Şi bineînţeles, nu o să mori fără sex (nu ţine loc de aer, mâncare, sau apă), dar asta nu înseamnă că este mai puţin important decât restul lucrurilor care te fac fericită.

„Sexul face sângele – care aduce substanţe nutritive în toate părţile corpului – să circule. Efectele sexului, cum ar fi creşterea bătăilor inimii şi sporirea circulației sângelui, sunt benefice organismului tău”, spune Carmella Sebastian, specialistă în medicina pentru femei.

Kilogramele în plus te fac neatrăgătoare

Repetă după mine: Sexul nu este despre cum arăţi, ci despre ce simţi!

„Poţi avea încredere în tine indiferent de ce arată cântarul”, spune dr. McGrath, sexolog. Acestea fiind spuse, dacă totuşi nu te simţi bine în pielea ta, poţi înlocui pastele de la cină cu o plimbare de 30 de minute alături de partenerul tău.

Oricum, partenerul tău nu te va vrea pentru pătrăţelele de pe abdomen, ci pentru ceea ce îi transmiţi tu.

Întreabă orice bărbat: dacă o femeie se aşază lăngă el dezbrăcată, nu va vedea celulita sau grăsimea de pe abdomen; va vedea doar faptul că este DEZBRĂCATĂ.

„Lipsa pătrăţelelor, ridurile sau celulita nu înseamnă nimic pentru 99% dintre bărbaţii peste 40 de ani”, spune Bobbi Palmer, fondatorul unei companii de întâlniri online.

Eşti prea obosită pentru sex

Într-adevăr, la 40 de ani, nu mai ai aceeaşi energie ca şi la 18. Dar, cel mai probabil, fraza „sunt prea obosită” este doar o scuză pentru a evita sexul.

Dacă totuşi simţi că eşti prea epuizată seara, după o zi de muncă, pentru a mai face sex, încearcă să schimbi puţin rutina din relaţia ta.

Sexul nu e o activitate care trebuie, obligatoriu, făcută seara. Vorbeşte cu partenerul tău şi încercaţi să găsiţi timp pentru lucrurile care vă fac fericiţi.

Lucrurile care „te activau” până acum nu mai funcţionează din cauza vârstei

Aceasta este mai mult o problemă care intervine din cauza longevităţii relaţiei, nu a vârstei. S-ar putea să fii doar plictisită sau sătulă de aceeaşi rutină în ceea ce privesc relaţiile cu partenerul tău.

Problema aceasta are, totuşi, o soluţie simplă. Comunicarea!

Spune-i partenerului tău (care probabil simte acelaşi lucru) că ar fi timpul să încercaţi şi altceva. Propune-i lucruri noi, spune-i ce ţi-ar plăcea şi încercaţi să găsiţi, împreună, o soluţie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”