Mituri despre masturbare

Cercetarile arata ca 90% dintre barbati si 70% dintre femei se masturbeaza pana la varste destul de inaintate, chiar daca am fi tentati sa credem ca doar in tinerete...
  • Publicat:
Mituri despre masturbare

Masturbarea este o forma de activitate sexuala folosita atat de barbati, cat si de femei. Nu exista nici o limita de varsta pentru renuntarea la auto-stimulare, desi multe persoane considera ca numai tinerii o practica.

Este adevarat ca in adolescenta, cand tinerii incep sa-si descopere corpul, acestia se masturbeaza mai frecvent. Dar procentul celor carora le place sa-si provoace placere si mai tarziu nu se schimba in mod semnificativ. Cercetarile arata ca 90% dintre barbati si 70% dintre femei se masturbeaza pana la varste destul de inaintate.

Da, ai citit bine, si batranii practica astfel de activitati incitante. Un studiu ce a inclus mai mult de 800 de persoane in varsta de peste 60 de ani a aratat ca 46% dintre acestia se masturbau cu regularitate, iar 20% se masturbau o data sau chiar de mai multe ori pe saptamana in perioadele de “pofta”.

Masturbarea e pentru barbati
Desi statisticile arata ca barbatii se masturbeaza intr-adevar mai frecvent decat femeile, acest lucru are mari sanse sa nu fie adevarat. Pentru ca reprezentantele sexului frumos de obicei nu vor sa vorbeasca despre acest aspect si pastreaza secret practicile lor intime.

Exista insa si unele diferente ce apar ca urmare a standardelor sociale pe care le au femeile. Mentalitatea potrivit careia o femeie nu ar trebui sa se bucure de relatiile intime este adeseori motivul pentru care acestea nu indraznesc sa se masturbeze in adolescenta.

Din fericire, limitari biologice pentru a determina care sex se poate masturba si care nu, nu exista si deci vina resimtita de femei este complet inutila.

Masturbarea dauneaza sanatatii
Mitul privind efectele daunatoare ale masturbarii vine din istoria indepartata, dar nu contine nici un sambure de adevar. Lucru confirmat si de stiinta. Mai mult decat atat, ejacularea zilnica la barbati, de exemplu, chiar imbunatateste calitatea spermei.

Cei implicati intr-o relatie nu se masturbeaza
Exista persoane care considera ca partenerii unui cuplu nu practica masturbarea din moment ce pot intretine relatii sexuale regulate.

Dar nici acest lucru nu este adevarat, arata o serie de cercetari. Dimpotriva. Un studiu american arata ca aproape 40% dintre barbati si 30% dintre femeile implicate intr-o relatie stabila practica auto-stimularea.

In urma cercetarilor efectuate de Playboy, reiese ca dintre barbatii casatoriti, 72% se masturbeaza, iar in urma cercetarilor realizate de revista Redbook, nici 68% dintre femei nu se dau in laturi de la aceasta practica.

Tu ce parere ai despre masturbare?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Top 10 duşmani ai spermei
Top 10 duşmani ai spermei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”