Masturbarea te ferește de COVID. Află cum!

18.11.2020
Masturbarea te ferește de COVID. Află cum!

Masturbarea ar putea avea efecte benefice asupra sistemului imunitar, ca urmare a producerii de endorfine la nivelul creierului, arată datele unui nou studiu. Însă nu aceasta este neapărat calea prin care autosatisfacerea te protejează de infecția cu noul coronavirus.

Așa cum bine știi deja, contactul fizic apropiat cu persoane necunoscute sau care nu locuiesc în aceeași casă cu tine este nerecomandat.

Noul coronavirus se transmite prin picăturile de salivă contaminate, aerosolii eliminați prin respirație, dar și prin atingerea suprafețelor contaminate sau prin intermediul materiilor fecale.

Mai nou, oamenii de știință au găsit secvențe de ARN ale noului coronavirus inclusiv în materialul seminal, dar până acum nu s-a stabilit cu certitudine dacă SARS-CoV-2 se poate transmite prin secrețiile vaginale sau spermă, scrie plannedparenthood.org. 

De aceea, pe durata pandemiei se recomandă sexul cu prezervativ – inclusiv prezervativul pentru față, în cazul sexului oral – și chiar purtarea măștii de protecție în timpul actului sexual, mai ales că semnele bolii pot fi vagi sau foarte ușoare în cazul multor persoane și, astfel, riscul de transmitere a infecției este foarte crescut.

Masturbarea – fără COVID, sarcină neplanificată sau boli cu transmitere sexuală!

Singura metodă aproape 100% sigură de a evita infecția cu virusul SARS-CoV-2 este… autosatisfacerea sau masturbarea. Singura condiție este să te speli corect pe mâini și să igienizezi jucăriile sexuale pe care le folosești atât înainte, cât și după.

Masturbarea este cel mai sigur tip de act sexual din câte există – nu există risc nici de COVID, nici de sarcină neplanificată, nici de boli cu transmitere sexuală. În plus, te ajută să te relaxezi dacă ești stresată sau te confrunți cu stări de anxietate.

Dacă nu te încântă ideea sexului solitar, firește că poți întreține relații sexuale cu partenerul de viață, dar protejați-vă, pentru orice eventualitate.

În cazul în care ai simptome de COVID sau dacă partenerul de cuplu prezintă semne sugestive – febră, dureri de cap, tuse, dureri în gât, slăbiciune, oboseală –, cel mai bine ar fi să evitați contactul sexual, săruturile și chiar îmbrățișările și să vă adresați medicului de familie pentru sfaturi suplimentare.

Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani