Masturbarea întăreşte sistemul imunitar?

Un nou studiu sugerează că masurbarea ar putea accelera sistemul imunitar.
  • Publicat:
Masturbarea întăreşte sistemul imunitar?
FOTO: shutterstock / Masturbarea întăreşte sistemul imunitar?

Odată cu pandemia de coronavirus fiecare persoană a început să ofere mai multă atenţie creşterii imunităţii, în special prin consumul de fructe şi legume şi folosirea dezinfectantului pentru a ne proteja de infectarea cu COVID-19. Zvonurile susţin că o altă practică ce ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic este masturbarea, aşadar, am căutat câteva informaţii pentru a înţelege dacă lucrurile stau sau nu aşa.

Să nu credeţi că pentru a vă feri de coronavirus trebuie să staţi sub aşternuturi şi să vă provocaţi plăcere. În urma unui studiu susţinut de Departamentul de Psihologie Medicală al Universităţii din Essen, Germania, publicat în 2004 în jurnalul Neuroimmunomodulation, la care au luat parte 11 bărbaţi, s-au putut obserba efectele orgasmului în urma masturbării asupra celulelor albe şi sistemului imunitat. Astfel, numărul de celule albe al fiecărui participant era înregistrat cu cinci minute înainte de orgasm şi la 45 de minute după orgasm, iar rezultatele arată că în urma masturbării, după orgasm, numărul celulelor albe era semnificativ mai mare.

”S-au făcut câteva studii care au sugerat că aceste chimicale sunt asociate sistemului imunitar, iar stimularea sexuală are impact asupra acestuia”, explică pentru publicaţia Health Gail Saltz, medic şi profesor al Şcolii de Medicină din New York. ”Din câte ştiu, niciun studiu nu spune clar că masturbarea accelerează sistemul imunitar în vreun fel astfel încât să prevină sau să lupte împotriva unor infecţii”, a continuat specialistul.

Asta nu înseamnă că masturbarea nu vine la pachet cu un set de beneficii fizice şi mentale. Există numeroase studii care demonstrează că masturbarea ajută la reducerea stresului, a presiunii arteriale şi elimină durerile.

Pentru că nu există un studiu ştiinţific care să arate clar legătura dintre masturbare şi eliminarea endorfinelor din creier, se crede că activitatea fizică în general ajută la creşterea chimicalelor bune. Potrivit Mayo Clinic, orice formă de exerciţiu poate ajuta la eliminarea stresului, iar masturbarea este şi ea o activitate fizică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân