Masturbarea ameliorează simptomele COVID-19. Ce spun experții

Studiile arată că masturbarea poate ameliora durerile de cap, un simptom comun în urma infectării cu COVID-19.
  • Publicat:
Masturbarea ameliorează simptomele COVID-19. Ce spun experții
Foto: shutterstock

Au trecut mai bine de doi ani de când ne confruntăm cu un virus care ne-a schimbat complet viețile și care continuă să sufere mutații. La bază însă, simptomele COVID-19 sunt cam aceleași: dureri de cap, dureri în gât, stări de oboseală, febră, frisoane, congestie nazală, pierderea gustului și mirosului și alte simptome similare gripei și răcelii. Experții susțin că unele dintre ele pot fi ameliorate cu ajutorul masturbării. Așa cum bine știm deja, masturbarea produce relaxare, îmbunătățește dispoziția și întărește sistemul imunitar. Așadar, să descoperim ce legătură are cu ameliorarea simptomelor COVID-19.

Masturbarea ameliorează congestia

Unul dintre cele mai comune simptome COVID-19 este congestia nazală, scrie Centrul de Prevenție și Control al Bolilor. Din fericire, orgasmul te ajută să tratezi această problemă, arată un studiu publicat în luna ianuarie 2021 în Ear, Nose & Throat Journal. Cercetări anterioare susțin și ele că exercițiile fizice și schimbările hormonale au un impact major în funcționarea căilor nazale. Investigația cercetătorilor sugerează că respirația nazală se îmbunătățește semnificativ după o oră de la actul sexual sau de la orgasm.

Ameliorează durerile de cap

Studiile arată că masturbarea poate ameliora durerile de cap, un alt simptom comun în urma infectării cu COVID-19. Un studiu publicat în Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry sugerează că activitatea sexuală ameliorează episoadele durerilor de cap și migrenelor, iar asta pentru că se elimină endorfine care ajută la ameliorarea durerilor.

Te odihnești mai bine

În perioada pandemiei multe persoane s-au confruntat cu tulburări de somn. Mai exact, un studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine arată că 4 din 10 persoane au raportat tulburări de somn de când a început pandemia. Dacă ai fost infectat cu COVID-19, pe lângă dificultatea de a respira, durerile de cap, tuse și febră, cu siguranță te confrunți și cu stări de oboseală. În urma unui studiu publicat în Frontiers in Public Health, s-a descoperit că doi dintre cei mai vitali hormoni pentru calitatea somnului, oxitocina și prolactina, sunt eliminate în timpul activității sexuale. 54% dintre participanții la studiu au raportat o îmbunătățire a calității somnului după masturbare și 47% dintre participanți au raportat că au adormit mai ușor.

Masturbarea te ajută să scapi de anxietate

Anxietatea și depresia au fost două subiecte foarte des discutate în această perioadă. Vestea bună este că orgasmul declanșează oxitocină, dopamină și prolactină, endorfine care oferă relaxare. Cu alte cuvinte, auto-stimularea te poate ajuta să te relaxezi. Să nu uităm că anxitatea și depresia sunt factori care scad libidoul, aspect care va pune câteva probleme în privința dispoziției pe care o vei avea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân