Masturbare: cum îți îmbunătățește calitatea pielii și te întinerește

Un nou studiu arată că majoritatea participantelor s-au bucurat de îmbunătățiri la nivelul pielii după câteva săptămâni de masturbare.
  • Publicat:
Masturbare: cum îți îmbunătățește calitatea pielii și te întinerește
Foto: pexels

Deși ameliorarea durerilor și somnul odihnitor sunt principalele beneficii incredibile ale masturbării, se pare că atunci când ajungi la orgasm chiar și pielea ta se bucură de efecte. Un nou studiu realizat de o companie pentru sănătatea sexuală, arată că majoritatea participantelor s-au bucurat de îmbunătățiri la nivelul pielii după câteva săptămâni de masturbare. Mai exact, pielea a devenit mai fermă, mai elastică, mai puțin flască, cu riduri și linii fine mai puțin vizible și mult mai luminoasă.

Despre masturbare și beneficiile pentru piele

La studiu au luat parte 33 de femei cărora li s-au oferit jucării sexuale pentru a-și satisface plăcerile. După patru săptămâni, 64% dintre participantele la studiu au raportat că pielea lor este mai luminoasă, în timp ce 66% dintre femei au raportat că pielea lor este mai radiantă. După opt săptămâni, 56% dintre ele au raportat îmbunătățiri la nivelul texturii pielii, iar 59% au menționat că pielea se simte mai fermă.

Bineînțeles, cercetătorii au luat în calcul și efectul placebo, dar cu toate astea există numeroase dovezi științifice care vorbesc despre aceste beneficii când vine vorba de masturbare. Dacă te întrebi cum reușește un singur orgasm să aibă așa impact asupra aspectului pielii tale, totul se datorează hormonilor pe care îi eliminăm în momentele de maximă excitare. Un studiu din 2009 de la Universitatea Michigan arată că atunci când avem orgasm crește nivelul de estrogen la femeile aflate la premenopauză, iar acest hormon este responsabil și pentru întârzirea îmbătrânirii.

În jurul vârstei de 50 de ani, ovarele încep să producă mai puțin estrogen, motiv pentru care pielea se schimbă odată cu înaintarea în vârstă: devine mai uscată, mai puțin elastică etc. Estrogenul accelerează și nivelul de colagen, care ajută pielea să capete un aspect mai neted, mai voluminos și mai radiant.

De asemenea, orgasmul declanșează oxitocina în corp care la rândul lui, acest hormon încetinește îmbătrânirea și oferă pielii un aspect întinerit. Misiunea acestui studiu este acela de a elimina aceste subiecte tabu și de a face o normalitate din sănătatea sexuală. Femeile au nevoie de jucări sexuale, au nevoie să simtă plăcere, să se satisfacă singure și nu este nimic greșit în asta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân