Maca şi viaţa sexuală are numai de câştigat!

Maca (Lepidium mayenii), plantă cunoscută şi ca ginseng peruvian, este unul dintre cele mai puternice afrodiziace naturale, fiind preferata locuitorilor din America de Sud.
  • Publicat:
Maca şi viaţa sexuală are numai de câştigat!

Maca (Lepidium mayenii), plantă cunoscută şi ca ginseng peruvian, este unul dintre cele mai puternice afrodiziace naturale, fiind preferata locuitorilor din America de Sud. Studii actuale îi atestă puterile, în timp ce persoanele având probleme cu libidoul şi care au încercat-o nu pot decât să se bazeze pe ea la… nevoie!
 
Planta arată ca un păstârnac şi creşte numai la altitudini înalte, pe munţii Anzi din Peru, unde localnicii o prepară simplu, că pe oricare altă rădăcinoasă. Este exportată însă în alte ţări procesată, sub formă de pudră pentru shake-uri, capsule ori tablete. Toată această vâlvă din jurul ei are un motiv confirmat ştiinţific: maca revitalizează orice libidou aflat în prag de deces, şi ameliorează unele dintre simtomele furtunoase ale menopauzei. Totul, fără efecte secundare!
 
Ba mai  mult, potrivit unui studiu publicat în 2001 în Asian Journal of Andrology, planta mai are nişte virtuţi. Oamenii de ştiinţă ne anunţau la vremea respectivă că maca îmbunătăţeşte şi calitatea spermei, crescandu-i motilitatea şi densitatea. Şapte ani mai târziu, cercetătorii au echilibrat balanţa în favoarea femeilor. Ei au descoperit că depresia, anxietatea şi disfuncţiile sexuale ale femeilor aflate la menopauză dispar ca prin minune, în plus beneficiile sunt valabile şi pentru doamnele aflate la post-menopauză. Concluziile au apărut în 2008, în revista medicală Menopause.

Între timp, CNS Neuroscience and Therapeutics a publicat un alt studiu ţintind situaţia femeilor având probleme sexuale în urma tratamentelor cu antidepresive. Specialiştii le-au administrat selectiv 1500 şi 3000 mg de Maca zilnic, unui număr de 20 de femei, între care 17 aflate sub tratament antidepresiv. Apoi, femeile au fost invitate să dea câteva răspunsuri în privinţa vieţii sexuale. Cele cărora li se administrase o cantitate mai mare, adică 3000 mg de maca zilnic, au transmis o inbunatatire a vieţii sexuale. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”