Laptopul, inamicul fertilitatii masculine

Oamenii de stiinta americani spun ca una dintre inventiile epocii moderne - laptopul - este inamicul fertilitatii masculine. Problemele apar atunci cand avem de-a face cu un utilizator inrait al laptopului pe care obisnuieste sa-l tina in brate atunci cand il foloseste.
  • Publicat:
Laptopul, inamicul fertilitatii masculine
no title

Nu o fi paternitatea una dintre prioritatile imediate ale junilor de azi, insa, daca isi vor dori vreodata sa aiba urmasi ar trebui sa se preocupe mai indeaproape de propria sanatate. Incepand chiar de azi, avertizeaza oamenii de stiinta americani, care spun ca una dintre inventiile epocii moderne – laptopul – este inamicul fertilitatii masculine.

Problemele apar atunci cand avem de-a face cu un utilizator inrait al laptopului pe care obisnuieste sa-l tina in brate atunci cand il foloseste.

Cercetatorii de la Loyola University Chicago Stritch School of Medicine spun ca temperaturile inalte generate de laptopuri pot avea un impact devastator asupra spermei, reducandu-i calitatea. Iata de ce este recomandat ca barbatii sa foloseasca suporturi speciale sau sa tina laptopul pe birou.

Specialistii dau si cateva sfaturi generale pentru barbati, in vederea conservarii capacitatii de reproducere, implicit a calitatii spermei (mobilitatea si numarul spermatozoizilor):

– temperaturile inalte dauneaza spermei, asadar fereste-ti zona genitala de surse directe de caldura;
– nu te abtine in mod repetat de la ejaculare;
– nu purta lenjerie intima prea stransa;
– renunta la sedentarism, fa miscare cel putin o ora, de trei-cinci ori pe saptamana;
– evita exercitiile care pot genera caldura in zona organelor genitale sau le pot leza;
– dormi suficient (opt ore pe noapte);
– bea suficienta apa si limiteaza consumul de cafea la cel mult doua cesti zilnic;
– renunta la fumat si alcool (ai voie doua pahare de vin sau o bere zilnic);
– nu te expune la toxine (din alimentatie, din mediu etc.);
– mentine-ti greutatea in limite normale. Obezitatea si subponderabilitatea dauneaza in aceeasi masura;
– stai departe de stres.

40% dintre cauzele infertilitatii masculine sunt generate chiar de comportamentul barbatilor. O alta cauza a infertilitatii este varicocelul sau dilatarea plexului venos din zona scrotului si a venelor spermatice interne. Aceasta afectiune creste temperatura in interiorul testiculelor, ceea ce duce la distrugerea spermei.

Alte cauze care duc la infertilitate sunt: ranirea sau anumite defecte congenitale ale organului genital, unele boli cu transmitere sexuala, prostatita, dereglari hormonale hormonale, disfunctii erectile si chiar unele tratamente medicamentoase (cea administrata in caz de depresie, presiune arteriala si anumite boli cardiace).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ziua buna incepe cu o erectie buna
Ziua buna incepe cu o erectie buna
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”