La mare, la soare, sexul riscuri are! Află cum să te ferești de probleme

Apa șterge orice urmă de lubrifiere naturală, tocmai de aceea sexul ar putea fi dureros. Cei care vor să folosească un lubrifiant trebuie să fie atenți: cele pe bază de apă nu au efect, iar cele pe bază de ulei pot dăuna prezervativelor.
  • Publicat:
La mare, la soare, sexul riscuri are! Află cum să te ferești de probleme
Sursa foto: Shutterstock

Sexul pe plajă este preferatul romanticilor, bântuie gândurile a 60% dintre români, potrivit unui sondaj. În cinstea sa a fost închinat chiar și un cocktail delicios. Ce ar fi bine să știi: nisipul poate intra cu ușurință în vagin și poate produce iritații și o stare de disconfort. Un prosop mare sau o pătură te scapă de griji.

De asemenea, ține cont că ginecologii recomandă să faci cât mai repede duș după o partidă pe nisipul fierbinte. Ar mai fi de spus că unele țări au legi stricte în privința sexului în locuri publice, așa că n-ar fi rău să te interesezi înainte. Dar cine să vă amendeze în al nouălea cer?

Sexul în apă poate avea consecințe nedorite

Sexul în apă – îl găsim, de asemenea, în topul preferințelor, fie că este vorba despre sex în piscină, în jacuzzi sau în mare. I s-a dus însă vestea că nu este tocmai o experiență plăcută și că poate avea consecințe nedorite.

Ce ar fi bine să știi: apa șterge orice urmă de lubrifiere naturală, tocmai de aceea sexul ar putea fi dureros. Cei care vor să folosească un lubrifiant trebuie să aleagă cu grijă. Cele pe bază de apă nu au efect, iar cele pe bază de ulei pot dăuna prezervativelor.

Și fiindcă tot a venit vorba de prezervative, află că există un risc destul de mare ca apa să pătrundă în ele (acest lucru nu se va întâmpla dacă penisul va fi mereu în erecție). Cât despre iritațiile vaginului, slabe șanse ca acestea să se producă în apa sărată (doar dacă există și nisip în apă).

Și acum, cu picioarele pe pământ…

Potrivit unui sondaj realizat în America, o persoană din trei ia o boală venerică în timpul verii, iar în jur de 30% dintre cei infectați nici măcar nu știu asta, pentru că nu prezintă simptome.

Rata avorturilor crește alarmant în urma iubirilor de-o vară. În Statele Unite aproape 100.000 de adolescente rămân însărcinate an de an.

De aceea, nu putem să nu te batem la cap: protecție, protecție și iar protecție!

Poartă mereu prezervative cu tine, ca să le ai la îndemână în caz de nevoie. Nu-ți este îngăduit să te lași dusă de val și să cedezi presiunilor de tipul „cine se mai gândește la protecție, acum când ne iubim cu atâta foc”.

Ține mereu minte că poți chiar să plătești cu viața o clipă de plăcere. Așa că nu te baza prea mult pe pastila de a doua zi, nici pe alte metode care doar te apără de o sarcină nedorită. Bolile cu transmitere sexuală pot avea urmări cumplite.

Iubiri estivale în cifre

90% dintre americani și 75% dintre francezi spun că au trăit măcar o dată în viață o iubire de-o vară. Doar 8% dintre americani declară că dragostea de-o vară s-a transformat în dragostea de-o viață. 40% dintre persoanele chestionate și-au înșelat partenerii în timpul verii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân