Jucării sexuale: cum să le cureți în funcție de material

Atunci când achiziționezi jucării sexuale, pentru a evita infecțiile și bacteriile este bine să știi cum să le cureți în funcție de material.
28.10.2020
Jucării sexuale: cum să le cureți în funcție de material
Jucării sexuale: cum să le cureți în funcție de material

Trebuie să recunoaștem că anul 2020 nu a fost atât de prietenos cu viața amoroasă. Multe persoane au renunțat la întâlniri și ieșiri cu potențiali parteneri și poate că în tot acest timp…masturbarea a avut un moment glorios. Pentru că știm care sunt posibilele riscuri din această perioadă în ceea ce privește formarea unei noi relații și răspânirea noului coronavirus, femeile au încercat să aibă momente intime, să se cunoască mai bine în dormitor și să acorde o șansă jucăriilor sexuale pe care le dețin deja sau le-au achiziționat curând. Este foarte important totodată să știi să cureți aceste jucării sexuale în funcție de materialul din care sunt confecționate, pentru a evita riscul de apariție a infecțiilor nedorite.

Jucării sexuale: cum să le cureți în funcție de material

Atunci când o jucărie sexuală intră în contact cu fluidele corpului sau cu pielea partenerului, microorganisme precum bacterii pot fi transferate pe suprafața jucăriilor, iar în funcție de material pot supraviețui pe suprafața acestora sau pot pătrunde prin porii materialului.

Silicon, sticlă, metal sau jucării cu motor

Dacă jucăria ta sexuală vibrează ține-o departe de apă, deoarece aceasta poate ajunge la baterii și astfel este sabotată funcționarea device-ului. În schimb, acestea pot fi curățate cu un săpun delicat antibacterian. Optează pentru un săpun fără parfum, ulei, glicerină sau alți aditivi pentru că acestea pot distruge materialul și pot fi dăunătoare pentru țesutul genital.

Silicon, metal, fără motor

Jucăriile sexuale simple, care nu conțin baterii sau anumite motoare pot fi spălate cu apă și săpun, iar mai apoi sterilizate în apă fiartă. Ca bacteriile să fie îndepărtate, acestea trebuie ținute la fiert timp de cel puțin cinci minute.

Jucării sexuale care imită pielea

Pentru că acestea sunt confecționate dintr-un material mult mai delicat, se folosește un săpun delicat și apă, iar apoi se lasă la uscat înainte de depozitare.

Jucării sexuale de cauciuc

Experții recomandă evitarea acestor produse pentru că sunt poroase, iar intrate în contact cu prezerativul poți întâmpina anumite probleme, așadar evită contactul direct.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism