Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea

Iată câteva aspecte pe care orice femeie trebuie să le ştie despre vibratoare, de la începuturile lui.
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
FOTO: 123rf.com / Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea

Peste jumătate dintre femei folosesc vibratorul şi, aşa orgasmul feminin reprezintă în sine un mister, acelaşi lucru putem spune şi despre istoria jucăriilor sexuale. Sunt vibratoarele ideale doar pentru masturbare sau pot fi folosite de ambii parteneri în timpul sexului ca plăcerile să fie mult mai intense? Cine este inventatorul modelului Rabbit şi de ce are o formă atât de drăguţă? Dacă foloseşti prea des vibratorul pot apărea schimbări la nivelul vaginului? Acestea sunt doar câteva curiozităţi ale femeilor aşadar, să descoperim împreună fascinanta poveste a vibratoarelor.

Primul vibrator a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea

Fizicianul George Taylor este cel care primeşte meritele pentru această invenţie. Modelul original, creat în 1869, a fost conceput pentru a ameliora simptomele depresiei şi anxietăţii în rândul femeilor, cunoscute în termen medical şi ca ”isterie”, explică sexologul Carol Queen pentru Health. Isteria a fost tratată cu ajutorul masajului la nivelul vulvei sau clitorisului, mai târziu vibratorul fiind cel care i-a luat locul. La sfârşitul secolului, vibratoarele au devenit disponibile consumatorilor, iar în perioada 1900 deja erau introduse în cataloage.

Vibratorul modern a fost, de fapt, un device pentru masajul pe spate

În 1968, pe rafturile magazinelor şi-a făcut apariţia ”maseurul personal” numit Hitachi Magic Wand. În acelaşi an, artista Betty Dobson a folosit device-ul pentru o expoziţie sexual explicită. În 1975 a împrumutat device-ul unor workshopuri în care femeile erau învăţate cum să se masturbeze. Compania nu a fost deloc încântată să audă că produsul lor este folosit în acest scop aşadar, acum este vândut fără branding.

Vibratorul Rabbit arată drăguţ datorită unor legi

Jucăria sexuală folosită şi în faimosul serial Sex and the City, în episodul „The Turtle and the Hare”, a fost inventat de Vibratex în 1984 şi mai poartă numele de ”Jessica Rabbit vibrator”. Compania japoneză a optat pentru forma de iepuraş pentru a trece de regula impusă fabricilor de a confecţiona vibratoare. Prima oară a fost vândut în 1993, în Seattle.

Spre deosebire de penis, vibratorul chiar te aduce la orgasm

Probabil te întrebi de ce mai mult de jumătate dintre femei folosesc vibratorul: pentru că nu oboseşte niciodată. Un alt motiv ar fi că doar 18% dintre femei ajung la orgasm în urma penetrării, arată studiile. Vibratoarele ajută la stimularea clitorisului, necesară femeilor pentru a ajunge pe culmile plăcerii şi este un partener ideal, în speciala tunci când eşti prea ocupată, prea obosită, stresată sau cu libidoul scăzut.

Sunt şanse de două ori mai mari ca femeile măritate să folosească vibratorul

Nu doar femeile care nu se află într-o relaţie îşi doresc să se răsfeţe din când în când cu partenerul lor, vibratorul. Un sondaj realizat de Adam & Eve arată că 50% dintre femeile căsătorite folosesc vibratoare. Între timp, doar 29% dintre femeile singure obişnuiesc acelaşi lucru, arată un studiu publicat în Jurnalul Sexual de Medicină.

Vibratoarele nu sunt doar pentru masturbare

Potrivit aceluiaşi studiu publicat în Jurnalul Sexual de Medicină, 80% dintre femei şi 91% dintre bărbaţi au apelat în timpul sexului la vibratoare pentru a destinde puţin atmosfera cu partenerul.

Vibratoarele pot fi testate şi în magazin

Dacă ai pornit pentru o sesiune de cumpărături şi decizi că este momentul să faci o nouă achiziţie, poţi încerca vibratoarele şi în locuri publice. Dacă nu ştii cât de eficient este vibratorul pe care ai pus ochii, cea mai bună modalitate de a-l testa este prin atingerea vârfului nasului, deoarece acolo se regăsesc numeroase terminaţii nervoase care indică ce poţi simţi în zonele mai sensibile ale corpului.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată