Igiena intimă din perioada menstruală. Cum se face corect

Iată cum trebuie să arate o îngrijire corectă în perioada menstruală, mai ales că aceasta vine la pachet cu disconfort, crampe și schimbări de dispoziție.
  • Publicat:
Igiena intimă din perioada menstruală. Cum se face corect
Foto: shutterstock / Igiena intimă din perioada menstruală. Cum se face corect

Așa cum ai grijă de tenul și pielea ta, la fel de mult trebuie să te preocupe și sănătatea zonei intime. Din arsenalul de îngrijire al unei femei nu trebuie să lipsească gelurile de curățare sau dușurile vaginale, mai ales când ai o gamă largă de produse potrivite fiecărei probleme cu care te confrunți. Durerea, oboseala și acneea fac parte din disconfortul apărute în perioada menstruală, însă lucrurile se pot complica dacă nu respectăm o igienă adecvată. Iată câteva sfaturi pentru a fi în siguranță în această perioadă delicată din lună.

În perioada menstruală trebuie să schimbi des absorbantele!

Fie că alegi tampoane externe sau intravaginale, schimbarea frecventă a acestora este unul dintre cele mai importante aspecte în această perioadă. Schimbă tamponul la 2-4 ore, în timpul zilei, dacă ai o activitate intensă (din pricina intensității fizice, fluxul sanguin va fi mai mare), iar dacă ai zile mai liniște, schimbarea lui poate fi făcută la 4-6 ore. Chiar și pe timpul nopții când fluxul este mai redus, tamponul trebuie schimbat la 4 ore, pentru a păstra o igienă bună. Folosirea prelungită a unui tampon, oricât de absorbant ar fi, poate duce la erupții cutanate și infecții, sângele fiind un mediu propice dezvoltării acestora.

Igiena este punctul forte. 

Dacă nu ai cum să te speli de fiecare dată când schimbi tamponul, curăță cu un șervețel intim zona genitală.

Poartă îmbrăcăminte confortabilă. 

Aceasta nu doar că aduce confort, dar joacă un rol esențial în menținerea igienei din timpul ciclului menstrual, împiedicând astfel transpirația. Poartă haine care să nu fie foarte strânse și lenjerie intimă din bumbac. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân