Homosexualii si femeile gandesc la fel

Homosexualii si femeile heterosexuale prezinta caracteristici similare pe suprafata zonei din creier responsabila cu starile emotionale, potrivit celor mai recente studii cu privire la fundamentul biologic al sexualitatii.
  • Publicat:
Homosexualii si femeile gandesc la fel
Homosexualii si femeile gandesc la fel

Homosexualii si femeile heterosexuale prezinta caracteristici similare pe suprafata zonei din creier responsabila cu starile emotionale, potrivit celor mai recente studii cu privire la fundamentul biologic al sexualitatii. De asemenea, rezultatele studiului au scos la iveala asemanari si intre lesbiene si barbatii heterosexuali.

Concluziile au fost trasate de o echipa de medici suedezi de la Karolinska Institute, care au tinut sa precizeze insa ca observatiile lor nu inchid cercul misterelor ce planeaza asupra formarii preferintelor sexuale la nivelul creierului.

Ei nu au putut sa stabileasca cu exactitate daca optiunile fiecaruia in materie de parteneri sexuali tin de perceptie sau de comportament, si nici daca acestea se formeaza la nivelul creierului in timpul dezvoltarii fetale sau postnatale.

Cei 90 de voluntari care si-au lasat creierele scanate au permis insa cercetatorilor sa traga concluzii uimitoare pana acum: creierele barbatilor heterosexuali si ale femeile lesbiene sunt usor asimetrice, avand emisfera dreapta putin mai mare decat cea stanga, spre deosebire de homosexuali si femeile heterosexuale.

In plus, presiunea sangelui in amigdala (structura pozitionata adanc in creier, cu rol in reglarea emotiilor si a starii de spirit) prezinta similaritati intre barbatii heterosexuali si lesbiene, respectiv homosexuali si femei heterosexuale.

Studiul nu poate oferi raspunsuri cu privire la momentul in care se formeaza optiunile sexuale, daca aceste caracteristici ale creierului sunt mostenite ori sunt rezultatul expunerii la o anumita cantitate de hormoni in uterul mamei.

Mai mult decat atat, oamenii de stiinta nu sunt convinsi daca aceste deosebiri cerebrale sunt intr-adevar responsabile de orientarea sexuala. Pe viitor, studiul va fi completat cu o serie de cercetari asupra nou-nascutilor, pentru a stabili daca orientarea sexuala poate fi dedusa in functie de aspectul emisferelor cerebrale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân