Homosexualii francezi, intr-un test indraznet

Un tratament preventiv, administrat inainte si dupa raportul sexual, cu scopul de a impiedica infectarea cu HIV - virusul care declanseaza maladia SIDA -, va fi subiectul unor teste clinice efectuate in Franta pe barbati homosexuali seronegativi.
  • Publicat:
Homosexualii francezi, intr-un test indraznet
Homosexualii francezi, intr-un test indraznet

Un tratament preventiv, administrat inainte si dupa raportul sexual, cu scopul de a impiedica infectarea cu HIV – virusul care declanseaza maladia SIDA -, va fi subiectul unor teste clinice efectuate in Franta pe barbati homosexuali seronegativi.

„Trebuie sa facem absolut tot ce putem pentru a scadea numarul de infectari noi cu HIV in randul populatiilor cel mai expuse”, a declarat profesorul Jean-Michel Molina, coordonatorul acestui studiu. Primul test de preventie medicamentoasa sau „profilaxie preexpunere (PrEP) la HIV” pentru persoanele gay seronegative din Franta, lansat de Agentia nationala de cercetari contra maladiei SIDA (ANRS), va grupa 300 de voluntari.

Jumatate dintre ei vor primi un placebo, iar ceilalti un antiretroviral oral (Truvada), o combinatie de doua medicamente (Tenofovir si FTC): doua comprimate inainte si in timpul perioadei de activitate sexuala (in weekend, de exemplu) si un comprimat dupa raportul sexual. Singurul alt studiu despre eficienta tratamentului de preexpunere la HIV, pe persoane gay seronegative (studiul Iprex), a fost organizat in America de Sud si in Thailanda.

Studiul francez se va derula in trei centre si va fi repetat apoi si in orasul canadian Montréal.Daca etapa-pilot va reusi, o a doua etapa va fi lansata, cu 1.900 de participanti (incluzandu-i pe primii 300).

Citeste si: Cancerul-riscul pe sexe si orientare sexuala

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân