Happy Valentine’s Day!

In fiecare an, pe 14 februarie, celebram iubirea si simtim nevoia acuta de a ne manifesta sentimentele fata de persoana iubita. Aceasta zi este, de altfel, si o foarte buna ocazie de a ne gasi jumatatea. Schimbam mici cadouri prin care ne asiguram nu numa
  • Publicat:
Happy Valentine's Day!
Happy Valentine's Day!

An de an, acest obicei imprumutat are tot mai multi adepti. De el poti profita din plin, fiind un bun prilej de a resuscita o relatie, de a te uita mai atent in oglinda, de a te aranja, gata sa cuceresti, sa simti fiorul cochetariei feminine si bucuria de a te lasa cucerita. Pentru cei timizi, e momentul ideal de a-si impartasi dragostea, pentru ca pot apela la fel de fel de artificii care-i ajuta sa-si depaseasca inhibitiile si-i scutesc de multe vorbe si explicatii impovaratoare.

Povestea Sf. Valentin
Se spune ca Valentin era un preot al imparatului roman Claudiu al II-lea,
care-si dorea o armata mare si puternica, cu care sa cucereasca noi teritorii. Suveranul a observat insa ca numarul barbatilor doritori sa se inroleze era foarte mic. Motivul? Considerentele sentimentale, se pare. Si atunci s-a hotarat sa anuleze toate angajamentele de logodna si casatorie. In ciuda interdictiilor, preotul Valentin a continuat sa-i cunune in secret pe indragostiti. A fost insa prins, inchis si condamnat la moarte. Ultimele zile din viata si le-a petrecut cu fata comandantului inchisorii, cu care a legat o frumoasa prietenie si de care s-a indragostit profund. In ziua in care a murit, 14 februarie 269 d.Hr., i-a lasat o dulce scrisoare de dragoste. Traditia a renascut in SUA, cand, prin 1800, Miss Esther Howland, o doamna intreprinzatoare, a inceput sa comercializeze primele „Valentine’s cards“. Mari amatori de astfel de felicitari sunt copiii si adolescentii care au astfel posibilitatea de a-si exprima sentimentele, inimioarele rosii fiind insotite de versuri de dragoste gata imprimate pentru cei cu mai putin curaj sau imaginatie.

Pe la noi…
De Ziua Indragostitilor, femeile invadeaza saloanele de cosmetica pentru o schimbare de look. Florariile abunda de flori rosii si de tot felul de lucruri ce poarta culoarea dragostei: felicitari, inimioare de plus sau ursuleti ce declara „I love you”. E ocazia ideala sa ne simtim sexy, sa ne preocupam de silueta, sa apelam la o noua cura drastica de slabire, la o interventie estetica, sa ne rasfatam partenerul, sa devenim, pana la urma, cu totii, constienti de importanta acestei zile care ar trebui sa nu se incheie niciodata.

Urmărește CSID.ro pe Google News
MEN HUNTING!
MEN HUNTING!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: