Forum sex: Ejacularea, vesnica problema

Un tanar le descrie psihologilor problema cu care se confrunta.
Forum sex: Ejacularea, vesnica problema
Ejacularea, vesnica problema

Am 23 de ani si tocmai mi-am inceput viata sexuala cu prietena mea. A fost destul de greu deoarece o durea, dar am reusit. De o vreme incoace, insa, se pare ca am eu o problema deoarece cand suntem gata sa facem dragoste, erectia imi dispare de tot sau aproape de tot, sau chiar daca tine putin in timp ce facem, apoi gata.

Inainte ma masturbam aproape zilnic si acum mai continui, nu chiar asa des, dar atunci e totul ok.

Intri intr-un cerc vicios: teama ca nu te poti abtine sa nu ejaculezi creeaza un stres care te face sa ejaculezi si mai repede. Ca sa-l eviti, poti practica unele exercitii de unul singur sau cu partenera: daca te vei masturba cu cateva ore inainte de a face dragoste, ai sa ejaculezi mai greu.

Alege impreuna cu prietena ta o pozitie in care sa stai culcat pe spate, aceasta iti va permite sa inveti sa te stapanesti mai bine. Sa stii ca faimoasa pozitie numita a misionarului este cea mai „periculoasa”, prezentand un plus de dificultate in ceea ce priveste mentinerea erectiei fara ejaculare.

Atunci cand dorinta de ejaculare devine prea puternica, foloseste tehnica squeezing: te retragi in momentul in care simti ca esti pe punctul sa ejaculezi. Partenera sau chiar tu strangi cu putere glandul (intre degetul mare si aratator), apasand tare pe coroana si pe ata preputului. In acest moment trebuie sa se produca o desumflare a penisului.

Strange tare, fara sa te misti, timp de cateva secunde. Iti va trece senzatia de ejaculare si vei putea continua sa faci dragoste.


Foto: SHUTTERSTOCK

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
S.O.S.! De ce fac copiii sex?
S.O.S.! De ce fac copiii sex?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân