Fantezii sexuale si pasiune

Locuiesti impreuna cu iubitul tau de cativa ani, si ii stii deja pozitia preferata de somn, obiceiurile si intimitatile. Insa poti spune ca stii la fel de bine si ce se petrece in capul lui atunci cand se gandeste la sex?
  • Publicat:
Fantezii sexuale si pasiune
Fantezii sexuale si pasiune

Singura cale de a afla, este sa discutati deschis despre fanteziile sexuale pe care fiecare dintre voi le are. Imparatasiti-va gandurile ascunse si dorintele in ceea ce priveste viata intima, si veti vedea maniera in care se va schimba viata voastra de cuplu. Totusi, in unele cazuri dezvaluirea fanteziilor sexuale poate face mai mult rau decat bine. De aceea, este bine sa evaluezi foarte clar situatia inainte de a o face.

Cand fanteziile dauneaza…
Multi terapeuti pe probleme de cuplu sfatuiesc pacientii sa trateze cu atentie tema fanteziilor. Iar asta pentru ca, uneori impartasirea acestor trairi intime poate genera neintelegeri. De aceea, este bine ca inainte sa incepeti sa vorbiti despre fanteziile fiecaruia, sa fixati in linii mari granita pana unde veti ajunge cu marturisirile. Important este sa aveti in vedere faptul ca demersul trrebuie sa va ajute sa reaprindeti pasiunea in cuplu, nu sa alcatuiti o lista cu preferintele sexuale ale partenerului. O alta maniera de a vorbi despre fantezii este sa testezi intai terenul. Nu povesti aspectele extrem de picante inca de la inceput. Incearca sa anticipezi reactia partenerului si spune exact atat cat esti pregatita sa o faci. Daca vezi ca nu primesti suficienta intelegere, nu forta nota! Ar putea sa iti para rau mai tarziu. O maniera buna de a aborda subiectul este, de pilda, sa ii ceri  pararerea despre o scena pe care ati vazut-o impreuna intr-un film.

Si, chiar daca ambii parteneri cad de acord asupra a ce anume vor dezvalui, nu exista garantii ca rezultatul va fi pozitiv. Este totusi riscant, iar asta pentru ca marturisirea celor mai intime fantezii sexuale poate imbuntati relatia, dar o poate si distruge. Poate provoca nesiguranta si anxietate pentru unul sau pentru ambii parteneri. Aceasta se intampla atunci cand unul dintre parteneri socoteste deplasata vreo fantezie. De pilda, atunci cand in cuplu exista o persoana cu preferinte sadomasochiste. Este greu sa marturisesti orice fel de fantezie, insa atunci cand intervine un aspect considerat deviant, presiunea se amplifica si rezultatele devin imprevizibile.

Interpretarea conteaza
Pentru a fi sigura ca nu te va intelege gresit si ca actul de comunicare astfel facut va fi interpretat asa cum trebuie, nu te astepta ca partenerul tau sa si vrea sa faca ce aude. Nu este bine sa iei lucrurile literal, pentru ca asta ar implica o eventuala punere in practica a fanteziilor, si nu intotdeauna se pune problema in acest fel. Aceste trairi intime nu sunt neaparata ceva ce persoana respectiva isi propune sa faca in realitate. Ele au rolul de a pipera obiceiurile sexuale de zi cu zi si de a imbunatati relatia de cuplu. De aceea, pot la fel de bine sa fie fictive. De multe ori, unele fantezii au rolul de a dezvalui asteptarile pe care unul dintre parteneri le are, si nu le poate spune direct celuilalt.

Confrunta-ti fanteziile!
Desi cercetarile de ultima ora in domeniu arata ca fanteziile sexuale sunt un aspect perfect normal in viata oricarui individ sanatos, tot mai multe persoane tind sa se eschiveze sau sa-si reprime aceste impulsuri. Rezultatul acestei atitudini este obtinerea unei vieti intime nesatisfacatoare. Trebuie sa stii ca fanteziile sexuale si seductia merg mana in mana. De aceea, nu le tine doar pentru tine! Impartaseste-le cu iubitul tau exact atunci cand se asteapta mai putin! Si nu astepta sa le ghiceasca el, pentru ca nu are cum sa o faca. Lasa inhibitiile la o parte si nu te simti niciodata vinovata. Nu ai de ce!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Despartirea nu e un capat de tara
Despartirea nu e un capat de tara
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: