Este orgasmul unitatea de masura a sexulului de calitate?

Orgasmul este un lucru minunat! Este un amestec de placere cu extazul dragostei, energiei si emotiilor.
  • Publicat:
Este orgasmul unitatea de masura a sexulului de calitate?
Este orgasmul unitatea de masura a sexulului de calitate?

Ti s-a intamplat, probabil, si tie sa te bucuri de sex fara sa ai orgasm. Lucru absolut normal, am spune noi. Pentru ca orgasmul nu este singura modalitate de a masura placerea pe care o simte o femeie in timpul manifestarii sexualitatii ei.

O relatie fericita fara orgasm

Exista destul de multe casatorii in cazul carora femeile nu au niciodata orgasm, dar relatia dintre membrii cuplului este una fericita. Acest lucru confirma teoria ca dragostea este de mai multe feluri, chiar daca altora le poate parea greu de imaginat cum dragostea pasionala exista si fara un anumit “consum” al acesteia.

Mai multe sentimente complexe insa pot da orgasmului o importanta secundara.

Acest tip de femeie este satisfacuta prin placerea resimtita de sot, aducand astfel stabilitate si securitate emotionala in relatie. Ai putea considera ca acest tip de relatie este caracteristica mai degraba cuplurilor invechite, dar ea face parte din viata noastra de zi cu zi.

Absenta permanenta poate crea un gol in relatie

Multi oameni vorbesc despre modul in care o problema permanenta privind atingerea orgasmului poate crea un gol destul de mare intr-o relatie. Femeia este dezamagita pentru ca nu face si nu traieste ceea ce simte ca ar putea sa faca.

Si astfel, dezamagirea se transforma intr-un sentiment de inferioritate sau insuficienta, care se reflecta asupra intregii relatii. Ea isi determina si partenerul sa se simta inferior, lucru ce provoaca conflicte si neintelegeri nenumarate.

Cum descriu femeile orgasmul?

Orgasmul este din anumite puncte de vedere nu numai masura succesului, dar, in cazul in care acesta este absent, poate deveni si mai mult decat atat. In urma unui sondaj efectuat de cercetatorii americani, iata ce au declarat femeile:

– Orgasmul este un lucru minunat! Este un amestec de placere cu extazul dragostei, energiei si emotiilor;
– Un orgasm reinnoieste toate simturile – te trezeste la viata, te face sa stralucesti, sa debordezi de entuziasm, ma scapa de plictiseala vietii de zi cu zi;
– Orgasmul ma face foarte fericita. Intregul drum catre orgasm este divin.
– O bucurie minunata pe care nu o pot compara cu nimic altceva;
– Punctul culminant. Cel mai fantastic sentiment pe care il poti trai;
– E ca un cutremur care trece prin tot corpul. Ovarele, uterul, sanii si creierul se simt ca o mare frematatore ce pulseaza senzatii dulci.

Consecintele revolutiei sexuale

Se pare ca presiunile revolutiei sexuale au avut, de asemenea, si unele consecinte negative. Exista destul de multe femei care considera ca daca nu au orgasm de fiecare data, relatiile lor sexuale sunt un esec. De aceea, declaratii de genul urmator nu sunt deloc surprinzatoare:

– Bineinteles ca trebuie sa am orgasm, altfel nu ma simt ca o persoana reala;
– Cred ca mi-ar placea sexul fara orgasm daca oamenii nu i-ar da atata importanta si daca as avea in continuare sentimentul ca fac ceea ce vreau;
– Ma tem ca partenerul meu m-ar vedea ciudat si mai putin atractiva daca nu as avea orgasm;
– Imi doresc ca orgasmul sa nu fi existat, atunci sexualitatea ar fi putut fi destul de amuzanta;
– Nu cred ca orgasmul e atat de important, dar mass-media pune aceasta povara asupra femeilor. Mi-e rusine sa recunosc ca acest mit are acest efect si asupra mea. Acum prefer sa am orgasm pentru ca ma face sa ma simt o femeie adevarata.

Tu crezi ca viata sexuala fara orgasm e la fel de placuta?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
3 motive pentru care intarzie menstruatia
3 motive pentru care intarzie menstruatia
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”