Este abstinenta responsabila pentru problemele sexuale?

Abstinenta sexuala inseamna ca o persoana nu doreste sa faca sex din anumite motive.
  • Publicat:
Este abstinenta responsabila pentru problemele sexuale?
Este abstinenta responsabila pentru problemele sexuale?

Este posibil ca o perioada de lunga durata fara relatii sexuale sa iti afecteze viata sexuala atunci cand doresti sa-o reincepi? Hai sa vedem…

Ce este abstinenta sexuala?

Abstinenta sexuala inseamna ca o persoana nu doreste sa faca sex din anumite motive. In cele mai multe cazuri, acestea sunt, prin natura lor, religioase. Unele persoane vor sa astepte pana devin mature, altii asociaza sexul cu dragostea adevarata si multe altele.

Persoanele care nu au relatii sexuale, dar isi doresc sa faca sex si nu au cu cine nu sunt luate in considerare din acest punct de vedere. Abstinenta sexuala presupune sa iei decizia de a nu avea relatii sexuale pentru o anumita perioada de timp in mod constient sau sa te abtii de la sex din cauza convingerilor personale.

Oamenii de stiinta cauta un raspuns

Astfel, multi oameni de stiinta incearca sa determine efectul negativ al abstinentei asupra dezvoltarii unei persoane, in special din punct de vedere al sanatatii.

Pe de alta parte, un alt grup de cercetatorii incearca sa demonstreze contrariul. Mai exact, ca o viata sexuala ocupata este potential daunatoare si poate crea probleme de sanatate si mentale.

Dar abstinenta sexuala si problemele sexuale de mai tarziu au de obicei aceeasi cauza. Si pentru confirmarea acestui lucru nu e nevoie de studii, e suficient sa ne familiarizam cu functionarea mintii umane si cu caracteristicile ei.

Daca oamenii au o atitudine nu tocmai pozitiva fata de corpul lor, atunci nu au nici un fel de relatii sexuale. Insa mai tarziu, cand sunt nevoiti sa se confrunte cu sexualitatea lor, bineinteles ca experimenteaza mai multe probleme.

Acestea se bazeaza in principal pe atitudinea lor initiala, negativa fata de sexualitate si nu neaparat pe lipsa relatiilor sexuale. Astfel, abstinenta sexuala nu cauzeaza atitudinea, ci este doar consecinta ei.

Organismul nu devine amortit din cauza lipsei relatiilor sexuale. Daca o persoana are tulburari psihologice, acestea pot provoca atat abstinenta sexuala, cat si celelalte probleme ce apar mai tarziu.

Atitudinea noastra e de vina

Cu toate acestea, exista multi oameni care, desi in mod constient decid sa se abtina de la sex si sa astepte momentul potrivit, nu experimenteaza ulterior nici un fel de problema in viata lor sexuala.

Pe de alta parte, e adevarat ca si acele persoane care incep sa aiba relatii sexuale prea devreme se confrunta cu numeroase probleme mai tarziu.

Dar ele sunt cauzate de aceleasi impulsuri psihologice care au dus la inceperea vietii sexuale timpurii, si nu de actul sexual in sine. Pentru ca exista si unele persoane care incep sa aiba relatii sexuale de la 14 ani si se bucura toata viata de relatii sexuale normale.

Asadar – abstinenta sexuala poate cauza probleme in viata sexuala? Nu. Abstinenta sexuala este de obicei cauzata de un impuls fiziologic sau psihologic, acelasi care creeaza probleme si mai tarziu.

Tu ce parere ai despre abstinenta sexuala?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”