10 sfaturi si accesorii pentru un somn bun

Un somn odihnitor depinde si de mediul ambiant. Exista cateva trucuri si accesorii care te pot ajuta sa dormi mai bine. Descopera care sunt acestea in articol!
  • Publicat:
10 sfaturi si accesorii pentru un somn bun
Accesorii care te ajuta sa ai un somn bun

Insomnia e boala grea. Stiu asta toti cei pe care-i prinde dimineata cu ochii in tavan si somnul in timpul sedintelor cu sefii, cei care adorm cu capetele pe birouri sau cei care nu se mai pot concentra. Nu e simplu sa adormi cand gandurile iti zboara care-incotro, alimentate de trepidatiile inimii, insa exista solutii. Iata cateva accesorii de nelipsit din odaia unui insomniac:

1. Jaluzele, panouri, draperii, obloane cat mai eficiente in oprirea luminii de afara. E nevoie de intuneric total pentru ca nimic sa nu-ti distraga atentia de la somn!

2 .Pat ferm, saltea confortabila. Daca patul scartaie la fiecare miscare, iar salteaua e prea tare ori denivelata, slabe sanse sa reusesti ce ti-ai propus. Te vei intoarce de pe o parte pe alta pana la crapatul zorilor.

3 .Paharul cu lapte cald sau infuzia de valeriana. Nu te astepta sa functioneze intocmai ca un somnifer, insa te linistesc si te ajuta sa te odihnesti.

4 .Dopuri pentru urechi. Daca esti sensibila la zgomotele din jur, nu vei reusi sa adormi prea usor cand ai vecini galagiosi, un sot care sforaie sau copiii se joaca in cealalta camera. Sunt usor de utilizat si se muleaza perfect in interiorul urechii.

5. Masca pentru somn. Deosebit de eficienta pentru blocarea luminii in caz de urgenta: iubitul vrea sa mai citeasca sau sa urmareasca un meci de fotbal in aceeasi camera.

6. Material pentru lecturat. Noptiera insomniacului fara ceva de citit denota lipsa preocuparii pentru rezolvarea problemei. Asta pentru ca oricine stie ca parcurgerea catorva randuri dintr-o carte il aduce mai repede pe Mos Ene.

7. Pijamale confortabile. Daca tinuta ta de peste noapte nu pastreaza caldura corpului sau dimpotriva, te inabuse, e din material sintetic si are prea multe brizbizuri, nu vei reusi niciodata sa te odihnesti.

8. Asternuturi confortabile. Ca si in cazul pijamalei, asternutul trebuie sa-ti “zambeasca”, vorba cantecului. Altfel spus, sa fie proaspete, perfect intinse pe pat, fara cute, din material placut la atingere.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”