Din misterele trădării: de ce înşală bărbaţii?

Cum ajungem să înţelegem trădarea într-un cuplu? Răspunsurile vin, ca de obicei, de la psihoterapeutul Emilia Potenteu.
Din misterele trădării: de ce înşală bărbaţii?

Cum ajungem să înţelegem trădarea într-un cuplu? Răspunsurile vin, ca de obicei, de la psihoterapeutul Emilia Potenteu. 

Aş vrea să ştiu principalele motive pentru care bărbaţii ajung să înşele. Tocmai am trecut printr-un astfel de moment delicat în relaţia pe care o credeam perfectă şi nu cred că îl voi putea depăşi fără să înţeleg un pic ce se întâmplă când se ajunge aici.

Emilia Potenteu: Se spune că în fiecare bărbat se ascunde un băieţel care vrea să se joace, să cucerească şi să experimenteze. De aceea, deseori bărbaţii recurg la o aventură.

Scuza lor este că nu pot renunţa la provocarea pe care o constituie cucerirea unei alte femei. Şi chiar dacă, în general, sexul frumos se simte flatat de o astfel de declaraţie, femeia înşelată trăieşte o adevărată dramă.

De asemenea, faptul că de-a lungul timpului, femeia a iertat infidelitatea bărbatului, din diferite motive (tradiţia, incapacitatea de a divorţa, frica de singurătate, impotenţe financiare sau sociale, credinţe religioase sau toleranţe nejustificate), a făcut ca acest lucru să se perpetueze. Prea multe femei iartă trădarea, iar acest lucru nu poate decât să-i încurajeze pe bărbaţi.

Totodată, oamenii în general şi bărbaţii în special nu pot spune „nu” unei ocazii de acest gen. Pentru mulţi dintre noi, este o confirmare a propriei valori, de care avem imperios nevoie. Un alt motiv pentru care bărbaţii justifică necesitatea adulterului este lipsa picanteriilor sexuale din viaţa de cuplu.

O parteneră conservatoare şi plictisită este reţeta sigură pentru “evadarea” spre alte aşternuturi. Şi, nu în ultimul rând, atunci când relaţia s-a consumat, când pasiunea a dispărut şi ne mai leagă doar rutina şi obişnuinţa, putem vorbi poate de cel mai întemeiat motiv de “adulter” – lipsa sentimentului de iubire.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Sexul oral este lubrifierea perfectă?
Sexul oral este lubrifierea perfectă?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân