Despre menstruaţie şi orgasm

Oana Cuzino le răspunde cititoarelor noastre care, luna aceasta, ne-au cerut lămuriri despre tulburările menstruale şi lipsa orgasmului.
  • Publicat:
Despre menstruaţie şi orgasm

Oana Cuzino le răspunde cititoarelor noastre care, luna aceasta, ne-au cerut lămuriri despre tulburările menstruale şi lipsa orgasmului.

Menstruaţie insignifiantă cantitativ

Am menstruaţie de 2 ani şi jumătate şi de aproximativ 3 luni s-a regulat, venindu-mi în jurul datei de 28. Luna aceasta însă am avut pe 26 o secreţie maronie, nu foarte abundentă. Pe 27 cred, mi-a venit ciclul însă foarte puţin când eu îl aveam de obicei foarte abundent în prima şi a doua zi. Pot spune că absorbantele nu erau pline şi că am schimbat în total doar 3 sau 4.

Menţionez că noaptea nu am avut deloc şi că a doua zi, am avut doar 1 absorbant, 2 de schimbat. Astazi pe 29, nu am avut nimic. Nu am avut niciodată contacte sexuale, sunt virgină. Ce ar putea fi? Care ar fi cauza acestei schimbări? Cum aş putea face ca la ciclul următor menstruaţia să redevină normală?

Nu aş vrea să merg la ginecolog. Ar trebui oare să fac un test de sarcină? Am fost şi destul de stresată în ultima perioadă. Vă mulţumesc anticipat şi vă doresc multă sănătate!

Nu ai cum să fii însărcinată dacă eşti virgină, nu ai avut contacte sexuale vreodată! De ce nu comunici mai deschis cu mama ta, astfel de lucruri dacă fac parte din viaţă? Pe de altă parte, la această vârstă, menstruaţiile pot fi neregulate. Mergi la medicul de familie pentru o consultaţie, eventual o ecografie abdominală. Mult succes!

Nu am orgasm!

Nu reuşesc să ajung la orgasm şi nici nu mă pot excita. Mi-am început viaţa sexuală pe la 20 de ani (acum am 24) şi nici până acum nu am reuşit să ajung la orgasm. Mă excit foarte greu.

Am o relatie de un an şi îl iubesc enorm, mă atrage, dar din păcate nu am nici un fel de dorinţă să fac dragoste. Vreau să mai spun că în timp ce facem dragoste mă doare şi am usturimi foarte mari de fiecare dată.

Poate fi vorba de o inflamaţie locală în zona genito-urinară, generată de o posibilă infecţie, ce explică suferinţa pe fondul căreia actul sexual nu are nici o componentă de plăcere, ci generează simptome neplăcute. Nu mai amâna vizita la ginecolog!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”