De ce se gandesc barbatii numai la sex?

Barbatii vor mai intai sex, femeile vor mai intai dragoste. Acest decalaj isi are radacinile in programarea genetica diferita asa ca pana si cel mai incurabil romantic tot la sex se gandeste prima data!
  • Publicat:
De ce se gandesc barbatii numai la sex?
De ce se gandesc barbatii numai la sex?

Chiar asa. De ce si cel care parea un romantic incurabil are in minte doar cum sa te bage mai repede in pat? Cercetatorii au raspunsul: creierul barbatilor isi are sediul central in… pantaloni!

Diferente biologice

Pentru o femeie, sexul este modalitatea prin care isi confirma feminitatea si senzualitatea. Daca nu se simte frumoasa si dorita, ea nu se va simti cu adevarat femeie si nu isi va trai eficient sexualitatea. In schimb, barbatii nu au nevoie sa fie seducatori pentru acest lucru. Ei se pot simti virili si atragatori si pot avea o viata sexuala normala chiar daca nu sunt tocmai chipesi.

Iar cand dau nas in nas cu o femeie, barbatii au tendinta de a le analiza sistematic atitudinea, din punct de vedere sexual. Mananci o acadea? Ei bine, gandurile lui zboara departe! Chiar daca tie nu-ti inspira nimic mai mult decat cateva calorii in plus.

Sex sau sentimente?

Barbatii vor mai intai sex, femeile vor mai intai dragoste. Acest decalaj isi are radacinile in programarea genetica diferita. Asa ca nu-ti pune la zid iubitul, pentru ca nu e singurul din lume care vrea doar sex.

De vina este cantitatea mare de testosteron de care dispune, care il duce cu gandul mai degraba la sex, decat la abstinenta, afectivitate sau fidelitate. Femeile, in schimb, dispun de o cantitate mare de oxitocina, hormon al afectivitatii, care le impiedica sa-si imagineze sexul fara dragoste.

Barbatii inseala mai mult

Un experiment realizat intr-un campus universitar american arata ca mai bine de 3 sferturi din barbati accepta cu bucurie avansurile unei necunoscute. Acest lucru este dat de la natura: barbatii nu au discernamant sexual si nu fac nici o selectie prea riguroasa, itnrucat rolul lor este altul – acela de a-si raspandi cat mai mult spermatozoizii, pentru supravietuirea speciei.

Asadar, chiar si atunci cand ne insala, barbatii sunt adevarati eroi. Doar contribuie la perpetuarea speciei, sa ne intelegem!

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân