De ce la 30 de ani sexul este mai plăcut pentru femei?

La 30 de ani femeile își cunosc mai bine corpul, știu exact ce le produce plăcere, unde vor să fie atinse și cum ar trebui să arate atmosfera din dormitor.
  • Publicat:
De ce la 30 de ani sexul este mai plăcut pentru femei?
Foto: shutterstock

Începând cu vârsta de 30 de ani, multor femei le crește apetitul sexual și tot în această perioadă se spune că sexul este cel mai bun pentru că orgasmele sunt mai intense. De ce se întmplă asta? Atât femeile, cât și bărbații se confruntă cu o scădere a nivelului de testosteron, doar că la femei acest proces este mai lent, motiv pentru care libidoul este mai crescut. În plus, la 30 de ani femeile își cunosc mai bine corpul, știu exact ce le produce plăcere, unde vor să fie atinse și cum ar trebui să arate atmosfera din dormitor.

De ce este sexul mai bun la 30 de ani?

Ai mai multe orgasme

Cercetătorii au descoperit că 54% dintre femeile cu vârste între 18 și 30 de ani ajung cu greu la orgasm, iar 43% dintre femeile cu vârste cuprinse între 31 și 45 de ani ating orgasmul fără probleme. De asemenea, aceștia au descoperit că femeile cu vârste între 31 și 45 de ani sunt mai active sexual- 87% dintre participantele la studiu susțin că fac sex cu regularitate.

Ești mai confortabilă cu propriul corp

Odată cu înaintarea în vârstă tindem să nu mai avem aceeași încredere în corpul nostru, dar învățăm să ne acceptăm defectele. Studiile arată că femeile, atunci când îmbătrânesc, reduc această obsesie de a-și monitoriza corpul, nu le produce anxietate și nici tulburări alimentare. Toate aceste schimbări te ajută să te simți mai sexy și mai dornică de a face sex.

Nu folosești sexul pentru validare sau manipulare

Trebuie să recunoaștem că la vârsta de 20 de ani sexul mai este folosit și pentru a valida atracția pe care partenerul o are pentru noi sau mai este folosit ca armă de seducție. Atunci când înțelegi puterea sexului treci printr-un proces. Odată ce ajungi la vârsta de 30 de ani nu mai ai nevoie de aceste două elemente și te vei putea bucura mai mult de plăcerea alături de partener.

Știi ce îți place și ce nu

Pentru că la vârsta de 30 de ani deja ai o anumită experiență sexuală, îți cunoști corpul și știi exact ce îți produce plăcere și ce nu îți dorești să se întâmple în dormitor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân