De ce e iaurtul de vanilie un afrodisiac-minune

Cercetătorii au remarcat părul mult mai strălucitor şi de 10 ori mai bogat (ca densitate) al şoarecilor hrăniţi cu acest tip de iaurt.
De ce e iaurtul de vanilie un afrodisiac-minune

Oamenii de ştiinţă americani au constatat, cu ocazia unor teste de laborator pe animale, că iaurtul cu vanilie poate avea efecte stimulante asupra libidoului. Astfel, savanţii de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology au constatat cu surprindere că acest produs ameliorează activitatea sexuală a şoarecilor, informează cotidianul Le Figaro.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât savanţii americani au făcut această descoperire în timp ce urmăreau cu totul alte aspecte ale experimentului – impactul pe care îl are asupra obezităţii o suplimentare cu faimosul iaurt cu vanilie, pe durata unui regim care imita caracteristicile „junk-food”: bogat în grăsime, sărac în fibre şi în nutrimente.

Mai întâi, cercetătorii au remarcat părul mult mai strălucitor şi de 10 ori mai bogat (ca densitate) al şoarecilor hrăniţi cu acest tip de iaurt. Ei au remarcat că şoarecii masculi aveau, graţie acestui desert, testicule cu până la 15% mai mari decât cei care consumau junk-food şi cu 5% mai mari decât cei care urmau un regim normal dar fără iaurt.

Şoarecii din primul grup îşi fecundau partenerele mai repede şi cu o rată de succes mai mare (un număr de pui mai mare). De altfel, femelele din acest grup aveau la rândul lor pui mai mari şi înţărcaţi mai repede, în comparaţie cu femelele care nu primeau iaurt cu vanilie.

Toate aceste constatări nu sunt deloc anecdotice, întrucât o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard a evidenţiat deja, la oameni, o ameliorare a calităţii spermei, indusă de consumul de iaurturi.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică