Conexiunea sexuală: cum o poți face să apară dacă nu există

Nu de puține ori am auzit vorbindu-se de chimia sexuală sau conexiunea sexuală, iar cei care au experimentat-o știu exact despre ce vorbesc.
  • Publicat:
Conexiunea sexuală: cum o poți face să apară dacă nu există
Foto: shutterstock

Nu de puține ori am auzit vorbindu-se de chimia sexuală sau conexiunea sexuală, iar cei care au experimentat-o știu exact despre ce vorbesc. Această conexiune este un sentiment puternic și greu de explicat pe care-l simți în corp atunci când ești atras de o anumită persoană. În mod normal este vorba de atracție fizică, dar ea mai poate fi și emoțională sau intelectuală. Persoanele sapiosexuale, adică cele care sunt atrase sexual de inteligența sau partea emoțională a oamenilor, pot simți această conexiune și față de o persoană inteligentă, cu o minte briliantă, fără ca partenerul să fie vreun Făt Frumos sau vreo Ileana Cosânzeana. 

Ce declanșează conexiunea sexuală?

Nu există suficiente cercetări prin care să se explice motivele din spatele conexiunii sexuale, dar specialiștii spun că ar putea fi vorba de un amestec de factori:

  • Factori biologici: aspectul fizic, nivelul hormonal, feromonii
  • Factori sociali: similaritățile dintre partener și standardele culturale de frumusețe cu care ai fost obișnuit
  • Factori de dezvoltare: când partenerul îți amintește de o experiență familiară

Probabil că te gândești că această conexiune sexuală poate apărea instant, însă ea se poate dezvolta și în timp. De exemplu, o persoană demisexuală, care are potențialul de a experimenta dorința sexuală doar în momentul în care relația emoțională este stabilă, nu ar putea experimenta această conexiune mai devreme de un an. Alte persoane însă, chiar dacă nu se identifică a fi demisexuale, nu experimentează această chimie decât în momentul în care au o relație. Poți lua ca exemplu cuplurile care înainte erau foarte buni prieteni, iar după ani buni au început o relație. Chimia dintre cei doi nu s-a instaurat instant, ci s-a construit în timp.

Cum să ajungi la această conexiune sexuală?

Este destul de dificil ca între două persoane care nu simt atracție una față de cealaltă să existe această chimie, această dorință sexuală, dar nu este exclus ca ea să fie cultivată în timp.

Fii vulnerabilă din punct de vedere emoțional

Vulnerabilitatea poate accentua atracția fizică. În momentul în care oferi mai multe informații partenerului despre copilărie, aspirații în carieră, nesiguranțe, toate acestea creează o apropiere, oferă intimitate.

Îndrăgostește-te

Să știi că se poate să te îndrăgosești de o persoană cu care simți că nu poți avea această conexiune. Mulți spun că mai întâi este sexul, apoi apare dragostea, dar nu întotdeauna lucrurile merg în ordinea asta.

Comunicare, comunicare, comunicare

Am obosit de câte ori am pus accentul pe comunicare și voi continua să o fac ori de câte ori voi scrie despre relații, pentru că mi se pare fundamentală și deși suntem în 2021, lipsește cu desăvârșire în relațiile dintre parteneri. Este foarte important să poți vorbi ORICE cu partenerul de viață, inclusiv despre sex pentru că se poate îmbunătăți calitatea actului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân