Cine face primul pas – te lasi cucerită sau preiei iniţiativa?

Nu te adresa tu prima unui bărbat. Niciodată? Nici măcar cu o frază de genul: "Nu vrei să bem o cafea?" sau "Vii des pe-aici?" Da, nici măcar cu asemenea formule de deschidere, aparent inocente. Ideea e să nu inventăm niciodată, să avem încredere în ordinea naturală a lumii după care bărbatul este urmăritorul femeii nu invers.
  • Publicat:
Cine face primul pas - te lasi cucerită sau preiei iniţiativa?

Nu te adresa tu prima unui bărbat. Niciodată? Nici măcar cu o frază de genul: „Nu vrei să bem o cafea?” sau „Vii des pe-aici?” Da, nici măcar cu asemenea formule de deschidere, aparent inocente. Ideea e să nu inventăm niciodată, să avem încredere în ordinea naturală a lumii după care bărbatul este urmăritorul femeii nu invers.

Adresându-te tu prima unui bărbat, influenţezi ceea ce trebuia sau nu să se întâmple. Poţi determina producerea unei conversaţii – sau chiar a unei întâlniri – care în mod natural n-ar fi avut loc, fiind inevitabil rănită sufleteşte în cursul acestui proces. Căci până la urmă el se va adresa primul femeii pe care o doreşte cu adevărat, iar pe tine o să te părăsească.

Timid? Nici vorbă!

Adesea ne raţionalizăm comportamentul, spunându-ne: „Dar e aşa de timid!” sau „N-am vrut decât să fiu drăguţă cu el”…

Sunt însă bărbaţii cu adevărat timizi? Mai bine să rezolvăm acum problema asta. Majoritatea bărbaţilor nu sunt deloc timizi. Sunt pur şi simplu neinteresaţi de tine când nu te abordează ei! E tare greu, ştim, să admiţi asta. Şi este tot atât de greu să-l aştepţi pe omul potrivit – cel care ţi se adresează primul, care te sună şi care, în genere, se ocupă de toate la începutul relaţiei voastre, pentru că, vrând să te aibă, se simte constrâns dinăuntru să facă aşa.

Obligatoriu iniţiativa trebuie să aparţină bărbatului

Chiar dacă ai note mai bune ca el, chiar dacă posezi o licenţă pe care el n-a reuşit să o obţină, chiar dacă ai un salariu mai mare – tot el trebuie să te invite la o cafea. Dacă refuzi ideea că în iubire nu există egalitate a sexelor, deşi pe plan profesional egalitatea asta poate exista, o să te porţi exact ca un bărbat: îi vei vorbi tu prima, îi vei cere tu numărul de telefon, îl vei invita să discuţi cine ştie ce la tine acasă, îi vei chema, când se face târziu, un taxi şi-l vei conduce grijulie până în stradă.
Genul acesta de comportament e extrem de riscant. Se întâmplă să aibă şi efecte bune, însă de cele mai multe ori are consecinţe dezastruoase şi pune întotdeauna la grea încercare sufletul feminin. Neacceptând ideea că bărbatul trebuie să „vâneze”, femeile riscă să fie respinse sau ignorate; dacă nu imediat, cu siguranţă mai târziu. N-a avut ocazia să te urmărească, să te caute, să te vâneze, şi asta va marca negativ pentru totdeauna relaţia voastră, chiar dacă îţi propune să vă mai întâlniţi.

Gona după sufletul pereche

Crudul adevăr este că femeile care participă la petreceri şi la diverse evenimente sociale cu speranţa că îşi vor întâlni aici alesul sunt mult mai numeroase ca bărbaţii cu năzuinţe similare.

Majoritatea acestor femei se lasă pradă nerăbdării şi anxietăţii – şi până la urmă cedează, abordând ele bărbaţii sau invitându-i la dans. Iată de ce trebuie să-ţi întipăreşti convingerea că n-ai nimic de aşteptat de la un dans. Priveşte-l pur şi simplu ca pe o ocazie să porţi pantofi cu toc, să încerci o nouă nuanţă de fard sau să te cufunzi într-o baie de lume. Există şansa ca un reprezentant al sexului opus să ţi se adreseze el ţie la un moment dat. Dacă şi când o face, presupunând că treaba asta nu te încântă deloc, nu o arăta. Nu face pe deşteapta sau pe cinica, spunându-i: „Cred că m-aş fi distrat mai bine dacă stăteam acasă şi mă iutam la un serial”. Bărbaţii nu sunt atraşi de femeile sarcastice. Când cineva te întreabă dacă te simţi bine, spune pur şi simplu da şi zâmbeşte-i. Iar dacă ai impresia că nu poţi face toate astea, nu mai ieşi o vreme în lume.

Sursă: „Regulile seducţiei”, www.humanitas.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce mimează femeile orgasmul?
De ce mimează femeile orgasmul?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân