Ce trebuie să ştii despre masturbarea în timpul menstruaţiei

Ţine cont de aceste sfaturi dacă te masturbezi în timpul menstruaţiei!
Ce trebuie să ştii despre masturbarea în timpul menstruaţiei

Masturbarea şi menstruaţia… două subiecte tabu rar abordate, dar atât de căutate! Multe femei se întreabă dacă este normal să se masturbeze şi, mai ales, dacă este sigur să facă asta în timpul menstruaţiei. Răspunsul, doamnelor, este: fireşte! Nu există niciun motiv pentru care să vă simţiţi ruşinate şi sunteţi libere să faceţi oricând tot ce vă doriţi cu corpul vostru.

Această preconcepţie că femeile ar trebui să evite să se masturbeze în timpul menstruaţiei din cine ştie ce motive care ţin de sănătate este doar un mit. Unele femei simt chiar mai multă plăcere în această perioadă delicată a lunii dacă se autosatisfac şi pot chiar să reducă din simptomele neplăcute, cum ar fi crampele menstruale dureroase sau stresul, datorită endorfinelor eliberate în timpul orgasmului.

Iată câteva sfaturi utile pentru femeile care se masturbează în timpul menstruaţiei!

Spală-te bine pe mâini înainte de a trece „la treabă”

Atingerea, presiune sau masajul organelor genitale cu degetele sau cu o jucărie sexuală sunt gesturi care pot duce la orgasm garantat în cazul femeilor. Secreţiile vaginale şi chiar sângele menstrual joacă rolul unui lubrifiant care amplifică excitaţia. Înainte de a face asta însă, ai grijă la igienă. Spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun şi igienizează jucăriile sexuale pe care intenţionezi să le foloseşti, pentru a preveni infecţiile vaginale sau ale uretrei.

Poţi lăsa tamponul în vagin

Nu este obligatoriu să scoţi tamponul sau cupa menstruală pentru a te masturba. În schimb, poţi folosi un lubrifiant pe bază de apă care să prevină iritaţiile. De asemenea, nu trebuie neapărat să introduci degetele în vagin pentru a simţi plăcere. Stimularea clitorisului, a sfârcurilor sau a labiilor poate la fel de bine să asigure plăcere sexuală.

Ţine la îndemână şerveţele

Dacă scoţi tamponul sau cupa menstruală şi vrei să penetrezi vaginul cu degetele, îţi recomandăm să ai la îndemână câteva şerveţele, pentru a te curăţa de sânge după „acţiune”. În cazul în care menstruaţia este abundentă şi ţi-e teamă să nu pătezi lenjeria, te poţi masturba la duş. Jetul de apă este un excelent stimulent sexual, mai ales dacă este îndreptat spre clitoris.

Riscul de sarcină, foarte redus, dar nu inexistent

Dacă decizi să te masturbezi în tandem cu iubitul şi vă atingeţi organele genitale, ţine cont că există un risc, mic ce-i drept, să rămâi însărcinată. Acest lucru se poate întâmpla dacă partenerul ejaculează şi îşi introduce apoi degetele cu urme de spermă în vaginul tău. Totuşi, riscul de a rămâne gravidă în aceste condiţii şi în primele 2 zile ale menstruaţiei este inexistent, crescând până la 2% în cea de-a patra zi de menstruaţie. De asemenea, contactul piele-pe-piele în zona genitală poate creşte şi riscul unor boli cu transmitere sexuală, precum infecţia cu chlamydia, herpes genital, gonoree, negi genitali etc.

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex