Ce inseamna Sexoterapie? Ce se intampla in timpul unei astfel de sedinte?

Sedinta de sexoterapie nu consta intr-un examen medical, ci intr-un dialog prin care partenerii cuplului explica ceea ce traiesc, ce simt, si in care sunt relatate opiniile si nemultumirile fiecaruia.
  • Publicat:
Ce inseamna Sexoterapie? Ce se intampla in timpul unei astfel de sedinte?
Ce inseamna Sexoterapie? Ce se intampla in timpul unei astfel de sedinte?

Cu ce se mananca exact sexoterapia? Se intreaba o cititoare CSID. Emilia Potenteu, psihoterapeutul nostru, vine cu lamuririle.

„Sunt foarte curioasa. Ce este sexoterapia si ce se intampla in timpul unei astfel de sedinte?”

Prin sexoterapie, intelegem tratamentul psihologic al tulburarilor sexuale si consta intr-un ansamblu de tehnici terapeutice si de relaxare de care beneficiaza in general un cuplu stabil, dar care intampina diverse dificultati de dinamica sexuala.

Intr-o societate civilizata, sexologul nu este deloc evitat, el reusind sa ofere raspunsul la numeroase intrebari si sa consilieze diverse probleme cu care se confrunta atat tinerii, cat si cuplurile mai vechi. Sedinta de sexoterapie nu consta intr-un examen medical, ci intr-un dialog prin care partenerii cuplului explica ceea ce traiesc, ce simt, si in care sunt relatate opiniile si nemultumirile fiecaruia.

Sexoterapia poate trata un vast ansamblul de dereglari sexuale ale caror cauze nu sunt de natura organica, ea fiind de fapt o terapie de cuplu concentrata asupra sexualitatii cu eficacitate de 70% in ceea ce priveste dereglarile sexuale.

Pentru dereglari de natura organica, sexologul va poate indruma spre medicina alopata (chirurgie sau medicatie hormonala) sau spre un psihiatru pentru recomandarea unei medicatii pentru tratarea cauzei psihologice a problemei sexuale (depresie nervoasa, anxietate etc.).

Emilia Potenteu: „Sexoterapia este utila de asemenea atunci cand dereglarile sexuale provin dintr-o necunoastere a psihologiei sexuale sau din lipsa unei bune comunicari in cadrul cuplului. In cazul in care simptomul sexual isi are originea in conflicte inconstiente, sexoterapia contribuie la rezolvare.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”