Ce înseamnă să fii unicorn sexual?

Dacă intrăm în subiectul sexualitate și totul despre sex suntem surprinși pentru că de fiecare dată întâlnim termeni noi, cum se întâmplă și acum: unicorn sexual.
  • Publicat:
Ce înseamnă să fii unicorn sexual?
Foto: shutterstock

Dacă intrăm în subiectul sexualitate și totul despre sex suntem surprinși pentru că de fiecare dată întâlnim termeni noi, cum se întâmplă și acum: unicorn sexual. Deși unicornul este o creatură mitică, o creatură cu un singur corn, se pare că acesta indică și o experiență unică, prețioasă și greu de „capturat”, exact ca balena albă din Moby Dick. Pe de altă parte, există persoane care sunt considerate unicorni pentru că au ceva unic, rar și special și foarte puțini sunt norocoșii care să se bucure de experiențele cu ei. Acești „unicorni” sunt și în univerul sexului și relațiilor.

Mai exact, un „unicorn” este o persoană care intră într-o relație poliamoroasă pentru a lua parte la escapade sexuale alături de un cuplu. Acesta mai poate fi numit și menage a troi. Acest „unicorn” poate avea orice gen sau sexualitate, dar de cele mai multe ori se întâmplă să fie o femeie bisexuală, fiind alegerea preferată de cuplurile heterosexuale și bisexuale.

Rolul de unicorn sexual poate fi unul destul de dificil. În fond, intri într-o relație stabilă dintre doi oameni, motiv pentru care trebuie să iei în calcul câteva aspecte și limite necesare astfel încât emoțional și psihologic să nu fi afectat. Aceste limite sunt necesare din ambele părți, atât din partea unicornului, cât și al cuplului cu care se implică în acest tip de relație, experiență.

De ce și-ar dori cineva să fie un unicorn sexual?

Există persoane care caută să aibă acest rol doar pentru că vor să se distreze, să experimenteze sau să aibă parte de o experiență sexuală unică. Pe lângă faptul că experimentezi alături de un cuplu, îți explorezi și propria parte erotică. În tot acest tablou primești atenție, oferi atenție și îți scoți pe masă armele seducției.

Poți include în această experiență gesturi kinky și jucării sexuale, iar un plus major îl reprezintă experiența cu un cuplu care are o relație sănătoasă, o chimie unică și mai ales o conexiune pe care să nu se sfiască să o împartă cu tine.

Să fii „unicorn” într-o relație nu este doar despre sex, pentru că unele persoane care se ancorează în astfel de situații rămân pe termen lung, mai ales dacă așteptările sunt realiste, iar limitele sunt respectate. Ce-i drept, eticheta de „unicorn” nu este tocmai una potrivită, pentru că te face să te simți doar o bucată de carne folosită pentru a îndeplini nevoile, dorințele și fanteziile cuplului.

În schimb, te poți considera o muză care îi inspiră să-și îmbunătățească relația, să-și exploreze sexualitatea în noi moduri și să experimenteze noi plăceri. Există câteva motive pentru care unele cupluri ar putea fi în căutare de unicorni sexuali. Poate fi vorba de deschiderile pe care le au în relație vizavi de ceea ce experimentează sau mai poate fi vorba de satisfacția sexuală pe care o au fără să-și asume o relație. Este un câștig de ambele părți, mai ales pentru cineva care nu își dorește o relație de lungă durată, dar vrea pe cineva cu care să-și petreacă weekendurile împreună.

Bineînțeles, există și persoane care privesc negativ situațiile de genul sau astfel de comportamente. De cele mai multe ori sunt etichetate ca fiind nesănătoase, dar într-o societate în care există mai multe tipuri de relații permise, inclusiv cele în care angajamentele nu se iau în calcul (ex. prieteni cu beneficii) și acestea ar putea funcționa.

Unicorn sexual pe un teren cu reguli

Ca în cazul oricărei relații normale, nu poți fi a treia persoană din relația altora. Atât „unicornul”, cât și cuplul trebuie să stabilească limite pe care ambele părți să le respecte. Este vorba de o relație sănătoasă pe un teren pe care joacă deja trei persoane.

De exemplu, înainte de a te implica alături de un cuplu într-o relație de acest gen, trebuie să te asiguri că au o bază solidă. Că pot vorbi deschis despre propriile nevoi, dorințe, limite și nivel de confort. Dacă nu sunt pe aceea lungime de undă înainte de a se deschide în relație sau dacă nu își cunosc limitele, nu îți pierde timpul să te implici în astfel de situații.

Deși limitele diferă pentru fiecare în parte, unele dintre ele nu se pot negocia. De exemplu, cuplul cu care experimentezi acest tip de relație trebuie să conștientizeze că poți avea și alți parteneri sau că nu poți renunța la anumite relații, că nu poți fi disponibilă oriunde, oricum, că trebuie să-ți respecte viața privată și să nu dea detalii cu privire la intimitățile voastre. Iar în privința măsurilor de siguranță se recomandă analize anuale, sexul protejat și consimțământul partenerilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân