Ce faci după o partidă de sex?

Despre cum ne descurcăm în timpul actului sexual ne documentăm, cerem sfaturi de la prieteni, învăţăm continuu. Aproape la fel de des ne preocupă ce se întâmplă înainte de actul sexual în sine (preludiu) - pregătirea fizică şi emoţională fiind una dintre provocările de care avem nevoie pentru starea de mulţumire.
  • Publicat:
Ce faci după o partidă de sex?

Despre cum ne descurcăm în timpul actului sexual ne documentăm, cerem sfaturi de la prieteni, învăţăm continuu. Aproape la fel de des ne preocupă ce se întâmplă înainte de actul sexual în sine (preludiu) – pregătirea fizică şi emoţională fiind una dintre provocările de care avem nevoie pentru starea de mulţumire.

În schimb, un rol nu atât de important pentru noi este ce se întâmplă după o partidă de sex. Pare că am şi uitat de semnificaţia termenului postludiu. Cei mai mulţi aşteapă somnul de după sex sau pur şi simplu relaxarea totală, iar alteori o nouă partidă de sex.

Plecând de la frumuseţea primului înţeles al termenului „postludiu” (episod final al unei compoziţii muzicale, care evocă teme din cuprinsul ei) presară emoţie chiar şi peste momentele de după actul sexual:

1. Relaxaţi-vă în cada plină cu spumă sau în timpul unui duş

Fierbinţi, uzi, goi… goi de gânduri. Mângâie-i umerii, gâtul, spatele – atmosfera umedă şi călduroasă va prelungi starea orgasmică, corpurile voastre rămân fresh, căldura apei stimulând circulaţia sângelui.

2. Complimentează-l

Fie că recunosc, fie că nu, bărbaţii trăiesc cu presiunea performanţelor sexuale şi chiar devin anxioşi dacă nu sunt apreciaţi. Fă-i complimente despre activitatea lui sexuală şi vei câştiga un partener mai încrezător, mai fericit şi mai apropiat (sufleteşte) de tine.

3. Alintă-te

Deşi se spune că bărbaţii sunt mult mai detaşaţi emoţional după încheierea actului sexual, este mai degrabă un mit: mulţi au nevoie de afecţiune (să ofere şi să primească). La fel de bine ca şi tine: ghemuieşt-te în braţele lui, şopteşte-i întâmplări amuzante şi cere-i indirect să te răsfeţe.

4. Un masaj face cât o mie de cuvinte

Pentru un masaj senzual, dar şi relaxant aşează-te cu faţa spre el (întinsă) şi masează-i în cercuri pieptul, jurul ombilicului şi osul pelvian.
Oferiţii postludiului ce-i al postludiului (cel puţin din când în când) şi veţi avea siguranţa unei relaţii cu sens şi mereu cu un parfum nou.

Citeşte şi: Când îşi doresc femeile cel mai mult să facă sex? Află aici!

De-a v-aţi ascunselea cu orgasmul

Inamicii vieţii sexuale

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”