Calculează-ţi potenţialul de seducţie!

Unde crezi că te-ai plasa, pe o scară de la 1 la 10?
  • Publicat:
Calculează-ţi potenţialul de seducţie!

Unde crezi că te-ai plasa, pe o scară de la 1 la 10? Ca majoritatea oamenilor, nota pe care ţi-ai acorda-o nu este expresia realei valori, căci, în privinţa propriei persoane, a felului în care arată, fiecare este departe de a putea fi obiectiv.

Suntem sucite: acum spunem că arătăm perfect, ca în secunda următoare să susţinem contrariul. În faţa oglinzii, mai ales femeile (asta da ştire în exclusivitate!) îşi descoperă toate defectele din lume.

De unde vine această imagine falsă despre propria persoană? Unul dintre motive ar fi acela că nu reuşim să ne percepem “din exterior” impresia de ansamblu pe care o lăsăm. Mai exact, tocmai cea pe care o percep ceilalţi.

Gradul de seducţie pe care ni-l atribuim ne influenţează în alegerea partenerului: avem tendinţa de a face pereche cu cei aflaţi la acelaşi nivel cu noi. Dacă ai impresia că te afli la nivelul 3 pe acea scară, nu te vei simţi bine cu cineva situat la nivelul 9; în plus, un individ de nivel 9 nu va manifesta interes faţă de cineva de nivel 3, căci, astfel, ar avea impresia că iese în pierdere.

“Nu s-ar putea mai bine?” este o întrebare care ne frământă aproape pe toate, la un moment dat, pe parcursul unei relaţii. De fapt, întrebarea corectă este: “Ai parte de relaţia pe care o meriţi?”

Pentru a afla, Tracey Cox, autoarea cărţii “Doctor Sex” îţi semnalează câteva criterii după care să te poţi autoevalua în ceea ce priveşte puterea ta de seducţie!

Te preocupă felul cum arăţi?

Persoanele atractive sunt mult mai preocupate de înfăţişarea lor decât celelalte. Dar, în fond, ce a fost mai întâi, oul sau găina? Sunt atât de atente pentru că cei din jur stau cu ochii pe ele? Sau sunt atractive pentru că, în vanitatea lor, acordă foarte multă atenţie felului în care arată? Se pare că persoanele preocupate de înfăţişarea lor au tendinţa de a-şi subevalua capacitatea de seducţie, alegând spre comparaţie femei foarte frumoase, nicidecum unele obişnuite.

Ce nivel de seducţie ai?

Vestea bună e că, exceptând situaţia în care ai un ego mai ceva ca al lui Donalt Trump, în mod sigur eşti o persoană mult mai seducătoare decât crezi. De fapt, ceilalţi observă la oamenii din jurul lor mult mai puţine defecte decât îţi imaginezi tu, căci sunt prea preocupaţi de propriile defecte.

Eşti o persoană extravertită şi sociabilă?

Remarcăm persoanele care ştiu să se pună în valoare, prin urmare ne apar ca fiind mai atractive. Personalitatea noastră reprezintă o parte extrem de importantă a capitalului de seducţie de care dispunem. În general, personalităţile puternice se bucură de mai multă trecere decât cele timide. Am întâlnit cu toate situaţia în care o individă care nu este cine ştie ce frumuseţe, dar care, în schimb, este extrem de sociabilă, pleacă de la petrecere însoţită de cel mai frumos tip.

Ţine minte că a fi frumoasă, nu înseamnă neapărat a plăcea celor din jur şi a fi seducătoare, nu ţine atât de aspectul fizic, ci de personalitatea ta!

Ce vârstă ai?

Aici se petrece un fenomen ciudat: desigur, în anumite moment ale vieţii, tinereţea este percepută ca un atu; dar, mai târziu, vârsta înaintată se poate transforma într-un avantaj. Bărbaţii mai în vârstă atrag, uneori, femei mai seducătoare decât ei întrucât par mai împliniţi şi transmit mesajul maturităţii.

Chiar dacă numărul anilor este acum un factor de influenţă mult mai puţin important decât a fost în cazul generaţiilor precedente, cei mai mulţi dintre noi încă încearcă să-şi găsească pe cineva apropiat ca vârstă, cu o diferenţă de aproximativ cinci ani, în plus sau în minus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Ce faci dacă sexul e prost?
Ce faci dacă sexul e prost?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân