Beneficiile orgasmului: slăbești în talie și ameliorezi durerile

Beneficiile orgasmului sunt câteva la număr și întotdeauna binevenite. Iată câteva dintre ele, cele mai importante aș spune. Poate te conving!
21.05.2021 | Alexandra Necsoiu
Beneficiile orgasmului: slăbești în talie și ameliorezi durerile
Foto: shutterstock

Nu de puține ori am vorbit (cât se poate de deschis) despre beneficiile sexului pentru sănătate, dar de data aceasta vorbim despre beneficiile orgasmului pentru sănătate pentru că, se pare că „marele O” joacă un rol important, similar sintagmei „un măr pe zi ține doctorul departe”.

Beneficiile orgasmului

Îmbunătățește sistemul imunitar

Sexul este cea mai bună metodă de a preveni banala răceală. Aspirina săracului- vă sună cunoscut? Cecetătorii au demonstrat de multe ori că cel mai puternic avantaj al orgasmului este strâns legat de îmbunătățirea sistemului imunitar. În urma unui studiu s-a demonstrat că persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână au un nivel al imunoglobinei cu 30% mai mare decât cele abstinente.

Ameliorează durerile

Poate că nu ajungi la orgasm ori de câte ori faci sex, iar asta este perfect în regulă. Un alt beneficiu al orgasmului este acela de a produce un efect care blochează durerea, iar astfel nu vei mai fi atât de sensibil la durere, ca atunci când te lovești din greșeală cu degetul de piciorul mesei.

Beneficiile orgasmului: trăiești mai mult

Cred că acesta este cel mai important beneficiu pe care-l poate oferi orgasmul. Cine nu-și dorește să fie longeviv? În urma unui studiu din South Wales, realizat pe o perioadă de 10 ani, s-a examinat relația dintre frecvența orgasmului și mortalitatea în rândul bărbaților de vârstă medie. 10 ani mai târziu, specialiștii au descoperit că cei care aveau orgasm de două sau mai multe ori pe săptămână aveau un risc scăzut de mortalitate cu 50%.

Îți reglează ciclul menstrual

Sexul făcut cu regularitate ajută la reglarea menstruației, iar ca bonus, orgasmul ajută la ameliorarea crampelor menstruale.

Vei fi mai fericit(ă)

Nimic surprinzător în acest sens. Persoanele care fac sex în mod regulat sunt mai fericite, iar prezența orgasmului nu are nicio relevanță, arată un studiu publicat în Journal of Psychosomatic Research.

Slăbești

Orgasmele te ajută să slăbești, ce zici de asta? Un studiu publicat în Journal of Sex & Marital Therapy arată că frecvența actului sexual și activității sexuale, solo sau cu un partener, ajută la subțierea taliei, atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult, te scapă și de riscul de boli serioase precum bolile cardiovasculare și diabetul de tip 2.